Rune fortæller historier med Lego

Rune fortæller historier med Lego

Et univers af klodser folder sig ud hos 21-årige Rune Petersen fra Hvidovre

Nogle skriver historier, andre filmer eller tegner fortællinger, men for 21-årige Rune Petersen fra Hvidovre, kommer historierne ud i klodser fra Lego.

Og for Rune handler det ikke bare om at udfordre sig selv, det handler netop om at underholde andre og fortælle en god historie med sine mange, fantastiske Lego-arbejder.

Det hele er nok startet med en pakke Duplo, men Rune kan faktisk ikke huske, hvornår ah første gang fik en Legoklods i sine hænder. Han er dog ikke i tvivl om, at Lego altid har været interessant for ham - og at det stadig fylder en hel del i hans liv.

Hans værelse er således stort set fyldt op med Lego, og gang og stue, som han deler med sin søster, er også godt fyldt op med Lego. Både ting, der er lavet og kasser, hvor Legoklodserne er inddelt efter farver, så de er klar til at blive taget i brug, når der skal bygges et nyt projekt.

- Jeg fik nok min første pakke Duplo i dåbsgave, og sådan er det fortsat. Men da jeg var omkring 8 år skiftede det for mig, fordi jeg var i Legoland og så de mange ting, de havde lavet. Det var nok på det tidspunkt, at jeg begyndte at lave mine egne ting frem for bare at lave Legos pakker, fortæller Rune og fortsætter.

- Jeg blev fascineret af det og tænkte, at jeg selv måtte prøve at bygge noget, siger han.

På gulvet står en ø, der skal forestille at svæve i luften. Detaljerne er uendelige.

- Lige nu arbejder jeg på noget middelalder og så de her øer, der svæver i luften, fortæller Rune og viser frem.

Hvor lang tid tager det at bygge dine projekter?

- Det handler meget om inspiration, og om jeg kan finde de rigtige klodser, så det kan sagtens tage et par uger at bygge et projekt, fortæller han.

Uddanner sig

Lego-projekterne kommer ud over Runes arbejde og uddannelse til plastmager.

Er det pga. Lego, at du vil være plastmager?

- Det var da nok på grund af Lego, at jeg kom på den uddannelse, men det er ikke fordi jeg går målrettet efter at arbejde for Lego, siger han.

Ud over de mange færdige projekter, han har stående på sit værelse, kan han fremvise et utal af billeder fra andre projekter han har lavet og skilt ad igen. Borge og flyvere, toge og fantasilandskaber med orker, drager og krigere - for bare at nævne nogle få.

- At lave Lego er mest en hobby, som måske ikke er så sjov, hvis man skal arbejde med det hver dag. Og så laver jeg jo de her ting, for at underholde dem, der ser på dem, forklarer han.

Billederne kommer fra forskellige fora, hvor han mødes med andre Lego-fans både fra Danmark og fra andre lande. Senest har han f.eks. været i Skærbæk til Lego Fan Weekend 2019. Her mødes Lego fans en gang om året og udstiller på hver sit podie, hvad de har arbejdet med siden sidst.

- Så arbejder vi med teknikker og viser dem til hinanden og lader os inspirere. Det er ret sjov, fordi vi alle sammen arbejder på nye detaljer, som vi gerne vil vise frem, siger han.

Selv havde Rune et vinterlandskab med, hvor der både var hygge, spænding og gru i temaet.

- Så kommer de andre og spørger, hvordan man har lavet det, fortæller han.

Selv har Rune været i Skærbæk fem år i træk. Det er dog ikke det eneste sted han aktivt viser og fortæller om sine Lego-projekter. På hjemmesiden Byggepladen samles Lego-fans i stort set alle aldre og viser og drøfter deres projekter.

Hele livet?

Tror du din Lego-fascination kommer til at vare hele livet?

- Jeg synes i hvert fald, at det er fascinerende, at man kan lave alt muligt ud af en lille hård klods. Der er få begrænsinger, og dem der er, prøver jeg at finde løsninger på. Det er jo det, der er udfordringen, at kunne bøje en kantet klods, så det handler om at finde den unikke løsning og teknik, fortæller Rune.

Ud over, at det er udfordrende at finde løsninger er der også en anden dimension i det for Rune.

- På en måde er jeg min egen forfatter. Jeg er ordblind, så jeg er ikke så god til at skrive, men med Lego, der kan jeg komme ud med en fortælling på en anden måde og lave min egne fortællinger, siger Rune.

Runes værelse bugner ikke bare med Lego i alle farver og udforminger, på hylderne er der også bøger om Lego. Og for Rune er der ikke nogen tvivl om, at det handler om mere end om udfordringen for ham selv.

- Jeg bruger det til at glæde andre og fortælle nogle historier. Det er lidt ligesom at udstille et kunstværk eller skrive en lille bog, siger han.

key

Rune

Rune

Et af projekterne er øer der svæver i luften.

Et af projekterne er øer der svæver i luften.

Lego'

Lego'

menu
menu