SÅ MANGE FINE MINDER OM ERIKSMINDE

SÅ MANGE FINE MINDER OM ERIKSMINDE

MERETE VIFFELDT med et farvel til Eriksminde:

Kære redaktør Niels Erik Madsen

Tak for din artikel om Eriksminde. Hvor er det trist at skulle sige farvel til dette minderige sted.

Mine minder om Eriksminde er mange. Jeg blev født på Eriksminde Alle 10 og husker hvordan mine søstre og jeg i 1950’erne kunne løbe fra vores baghave over Anders Nørreballes ridebane og ind til min farfar og farmor, som boede på Sønderkær. Vores far Erik Viffeldt var i flere år formand for Hvidovre KFUM og vi havde vores gang på Eriksminde, hvor KFUM og K havde til huse.

Særligt husker jeg den årlige Bazar som blev holdt i gården og haven. Det var herligt med alle boderne, der var sat op i garagerne i gården. Der var både æbleskivebod, det muntre køkken, skydebane, tombola, fiskedam, udendørs scene samt biograf i stalden og cafe i stuehuset og haven. Vores mødre havde bagt kager og lagkager som blev solgt og gik til fordel for KFUM og K.

I den udendørs arena foregik der mange ting, så som klovnerier, akrobatik samt syngespil m.m.

Det bedste af det hele husker jeg var biografen, hvor især Gøg og Gokke var populære film.

Bazaren i Eriksminde var årets højdepunkt dengang.

Da mine søstre og jeg blev større gik vi til YA (KFUK) møder i Eriksminde, hvor vi havde en dejlig tid, fik nogle gode kammerater og deltog på week-ends og sommerlejre.

YA-drengenes sommerlejre fik vi også lov til at deltage i, da vores far jo stod for disse årlige ture, som gik til Vemmetofte Strand. Vores mor var ofte med som Tante og stod for madlavningen.

Hvad bliver det næste?

Ja - jeg har rigtig mange dejlige minder om Eriksminde - både som barn og voksen og synes det er rigtig trist, at stalden - denne historiske bygning- nu står til nedrivning fordi den ikke er blevet vedligeholdt.

Hvad bliver det næste…

Nu tænker jeg på kommunens ejendom Stevnsbogård i Avedøre som tilsyneladende står tom og forfalder. Denne skønne gård som Hvidovre kommune har overtaget bør da bevares. Det er jo en del af landsbyen?

Nå det var blot nogle suk fra en gammel Hvidovreborger, der synes at man bør bevare nogle historiske bygninger - det er da noget mere charmerende end de nye bygninger, der skyder op overalt.

Med venlig hilsen

Merete Viffeldt

Hvidovre Torv 5

menu
menu