Så bydes der igen på topbadminton i HBC

Så bydes der igen på topbadminton i HBC

Tilbage i 1. division efter flere år i lavere rækker

BADMINTON: Efter nogle år udenfor det absolut bedste selskab er Hvidovre Badminton Club på vej mod toppen igen.

På lørdag åbnes hjemmebanesæsonen i 1. division, som HBC avancerede til i sidste sæson, og kl. 13.30 ser den ambitiøse badmintonklub fra Bibliotekvej frem til at byde velkommen til en interessant match mod Holte.

Meget er sket, siden HBC på sidste spilledag sikrede sin tilbagevenden til 1. division.

Klar forstærkning

På spillersiden er Iben Bergstein, efter to udviklende sæsoner i århusianske Højbjerg, vendt tilbage til barndomsklubben.

- Iben er en klar forstærkning. Selv om hun med sine 24 år stadig er en ung spiller, så har hun en masse rutine fra både ind- og udland. Det glæder mig, at Iben er retur der hvor hun hører hjemme, og hun bliver naturligvis en væsentlig læremester i forhold til de mange meget helt unge talenter, der er med omkring førsteholdet, siger cheftræner Rune Ulsing.

På herresiden havde HBC set frem til at få glæde af 34-årige Christian Lind, der i årevis har spillet med i toppen af dansk badminton. Men desværre blev Christian Lind for en lille måneds tid siden ramt af en meget alvorlig nervesygdom (Guillain-Barrés syndrom), så lige nu handler det for ham udelukkende om at tilbagevinde sin førlighed.

- Rent sportsligt er det selvfølgelig en streg i regningen for os, men det er slet ikke vigtigt i denne sammenhæng. Det eneste vi krydser fingre for er, at Christian Lind bliver helt frisk igen. Alt andet er uvæsentligt, fastslår Rune Ulsing.

I HBC har man de sidste 5-6 år arbejdet målrettet på at udvikle egne spillere, og dén proces har indtil videre været meget vellykket med senest EM-guld til U17-spillerne Mette Werge og Anna Siess Ryberg. Derudover har klubben et meget fint talent i Nicolaj Wolf, der i hele sin ungdomstid har været blandt de allerbedste i Danmark, og som stille og roligt er ved at vænne sig til livet som ung-senior.

- Generelt har vi skabt en meget, meget stor gruppe af unge og ambitiøse spillere. De træner virkelig intenst og målrettet. Vores træningsmiljø er i topklasse, og det er dét der på både og den lange bane skal skaffe os resultaterne - også i holdturneringen. I denne sæson er vores mål, at vi bider os fast i 1. division, og at vores to andre seniorhold får godt med sejre i henholdsvis 3. division og Danmarksserien, slutter Rune Ulsing.

HBC’s positive udvikling kan også aflæses på interessen for at være med på “sponsor-holdet” i klubben. Senest er der lavet nye og flotte samarbejdsaftaler med KBS Byg A/S, der som bekendt er hovedsponsor for Hvidovre Fodbold , samt med Frihedens Butikscenter, Estate Hvidovre, Beckers Maling, Glarmester Sørensen & Søn samt sportsfirmaet FZ Forza, ligesom sidste sæsons hovedsponsorer, Murermester Jan Mogensen og Business House Hvidovre, stadig sidder med er på første parket og dermed stadig bidrager til, at skabe det fornødne og sunde økonomiske grundlag i jagten på yderligere sportslig fremgang.

- Det er fantastisk at opleve den interesse, som både lokale virksomheder og firmaer udenfor kommunegrænsen viser for, at være med på holdet. Oveni alt dette har vi så også sideløbende fået skabt en erhvervsklub, så vores sponsorer, både store som små, forhåbentlig kan få glæde af hinanden, siger Bo Sørensen, sponsoransvarlig i HBC.

menu
menu