Sammenhold og fællesskab var hans ledelsesfilosofi

Sammenhold og fællesskab var hans ledelsesfilosofi

Det var med stor sorg, at vi i lørdags den 30. oktober 2021, modtog meddelelsen om at formanden for Hvidovre Fodbold A/S Martin Krogh-Jensen, efter et meget kort og alvorligt sygdomsforløb, var gået bort.

Martin var født og opvokset i Hvidovre, hvor han også gik i skole og senere bosatte sig med sin familie i sit barndomshjem. Det var også herfra, at Martin til sin død med stor succes drev sin rengøringsvirksomhed, "Aktiv Service".

Martin blev medlem af Hvidovre Idrætsforening, HIF, som ungdomsspiller, og han yndede at fortælle, at en af hans ungdomstrænere og idoler havde været det nu også afdøde Hvidovre-koryfæ, Michael Christensen.

Men siden kom Martins virke og engagement helt og aldeles til at foregå i og omkring fodbolden i Hvidovre. I en lang årrække fungerede han som formand for amatørafdelingen i HIF, og det var bl.a. som følge af hans store indsats her, at han i 2005 blev tildelt den meget ærefulde "Børge Zieglers mindepokal".

Efter Peter Schmeichels exit fra Hvidovre i sommeren 2002 trådte Martin, udover sin fortsatte rolle som formand for HIF, ind som menigt bestyrelsesmedlem i Hvidovre Fodbold A/S. Her blev han en loyal og højt skattet samt meget aktiv bidragsyder i den daværende bestyrelses forsøg på genopbygningen af fodbolden i Hvidovre. Oprykningen fra 2. til 1. division i sommeren 2007 blev derfor et sportsligt højdepunkt for Martin.

I 2008 overtog Martin formandsposten i den professionelle afdeling, Hvidovre Fodbold A/S, hvor han igennem årene kom til at spille en vigtig rolle især i forhandlinger med kommunen. Det var ligeledes Martin, der påtog sig ansvaret for at forhandle kontrakter med spillertruppen. Det var ikke altid let, når økonomien var beskeden og anstrengt, men Martin formåede ikke desto mindre igen og igen at lande fornuftige kontrakter, hvilket ikke mindst kan dokumenteres Hvidovres aktuelle flotte placering i NordicBet ligaen. Udover den store ledelsesmæssige indsats for Hvidovre, bidrog Martins virksomhed, Aktiv Service, gennem mange år som en særdeles vigtig og betydelig sponsor for klubben.

Med sin sublime fornemmelse for humorens særlige rolle i selv tilspidsede sager, formåede Martin ofte med en enkelt velplaceret kommentar, at åbne op for nye muligheder i en ellers fastlåst og kritisk situation. Nøglebegreber for Martin var først og fremmest sammenhold og fællesskab, og det velkendte mantra om, at ”ingen er større end klubben”, er som taget ud af Martins ledelsesfilosofi. Mange ansatte og tidligere samt nuværende HIF-spillere vil desuden kunne skrive under på den ordholdenhed, som karakteriserede Martin. ”Et ord er et ord”, som han sagde. Han var i ordets bogstavelige forstand et troværdigt, bundsolidt og ordentligt menneske.

Savnet efter Martins alt for tidlige død er enormt. Ikke mindst blandt spillere, ledere og andre med tilknytning til fodbolden i Hvidovre, men også blandt hans mange medarbejdere i Aktiv Service. Men allerstørst er savnet og sorgen naturligvis for Martins kone, Tine, og deres fire børn Magnus, Mathilde, Christian og Katrine. Alle vore tanker går derfor netop nu til Martins familie.

Æret være Martin Krogh-Jensens minde.

Kim Madsen,

Finn Johansen,,

Nicolai Mallet,

Teddy Hebo Larsen

Hvidovre Fodbold A/S

menu
menu