Scandics restaurant får udmærkelse

Scandics restaurant får udmærkelse

Restauranten på Kettevej får det økologiske spisemærke i bronze

Fremover vil et skinnende bronzemærke møde gæsterne, når de træder indenfor på Scandic Hvidovre.

Hotellet har nemlig modtaget det økologiske spisemærke i bronze, der markerer at 30-60% af alt mad og alle drikkevarer, som serveres på hotellet nu er økologiske. Scandic Hvidovre er bare et blandt mange Scandic hoteller, der i løbet af foråret 2022 har fået det økologiske spisemærke i bronze.

Økologi er det rigtige valg

Det var med et kæmpe smil på læben, at Scandics F&B direktør Karsten Felvang Nielsen overrakte statuetten med det økologiske bronzemærke til Restaurant Manager Gunn Avenstrup og Køkkenchef Maria Lillevang på Scandic Hvidovre. Hotellet har længe stræbt mod bronzemærket og er glade for at være i mål:

– Dette bronzemærke betyder virkelig meget for os, og vi har arbejdet længe på at komme op på så højt et økologi-niveau. Hvorfor? Fordi det giver så god mening. Vi kan også mærke, at det betyder noget for vores gæster. På samme måde som vores klare holdning til dyrevelfærd og lokalproducerede råvarer er økologi faktisk blevet en faktor, som vores gæster i højere og højere grad efterspørger. Vi oplever, at vores gæster er meget bevidste i deres valg, fortæller restaurant manager Gunn Avenstrup.

Vejen mod det økologiske bronzemærke har krævet både hårdt arbejde og en klar holdning til de råvarer, der serveres i restauranten. Her er det blandt andet mejeriprodukter, frugt og grønt, der er udskiftet med økologiske varianter.

– At vi nu står med det økologiske bronzemærke betyder virkelig meget for os. Vi er faktisk ret stolte af det. Det betyder, at 30-60% af alle de føde- og råvarer vi indkøber er økologiske, og om end det lyder nemt, så kræver det faktisk et konstant fokus og stor kreativitet fra særligt kokkenes side, fortæller køkkenchef Maria Lillevang.

– Det er fortsat ikke alt, der kan fås økologisk, og vi skal derfor en gang imellem tænke kreativt og ud af boksen, når gængse varer skal udskiftes med økologiske alternativer. Og det har så samtidig trænet os i at vende tankegangen helt om, når vi sammensætter menuer, så økologi nu er det nye ”normal” hos os.

menu
menu