Sibbersen tjekkede ind i seniorrækken

Sibbersen tjekkede ind i seniorrækken

Hvidovres 18-årige kajaktalent slog OL-deltager. - 17 medaljer til Hvidovre i kajak-ergometer

KAJAK: Det årlige DM i kajakergometer blev en stor medalje-triumf for Hvidovre Kajakklub - herunder i kvindernes senior-klasse og 18-årige Magnus Sibbersen slog OL-deltageren René Holten Poulsen. Magnus tjekkede dermed for alvor ind i senior-rækken. Kajakklubben fik også den samlede point-pokal ved indendørs mesterskaberne.

Kajakroerne fra Hvidovre Kajakklub måtte næsten knibe sig selv i armen, da de ved dette års indendørs danske mesterskab i kajakergometerroning i Rødovre Centrum på den store plads midt i butiksåbningstiden vandt den samlede point-pokal.

Den pokal i DM i ergometer plejer ellers at gå til de helt store kajakklubber især i det jyske, men nu er Hvidovre Kajakklub for alvor på landkortet. Hele 17 medaljer blev det til: fem guldmedaljer, seks i sølv og seks bronzemedaljer.

Det hele blev høstet efter en stribe flotte, individuelle præstationer fra både de mange ungdomsroere, men også fra roere et godt stykke op i senior-klasserne. Alle resultater lover godt for den kommende sæson om et par måneder på vandet.

Absolut ikke uden dramatik

Mest epokegørende var stortalentet Magnus Sibbersens sejr på 1000 meter. Magnus er netop rykket op i herre senior-klassen med sine blot 18 år, og man må sige, at han nu for alvor har stemplet ind i det nye selskab.

Magnus’ dømte tyvstarter fik en presset og tidligere bl.a. OL-deltager, René Holten Poulsen, til at protestere højlydt, først verbalt og siden på sociale medier. Han mente Magnus burde være diskvalificeret. Det afviste dommerbordet og i tredje hug måtte René Holten Poulsen se sig slået af Hvidovres unge roer med lige knapt et sekund. René Holten Poulsen fik for ham skuffende tredjeplads efter Magnus’ turbotid på 03.45.79.

På 200 meter kom Magnus ind på en 2. plads.

Også på den øvrige ungdomsside bør nævnes Tjark Patersons to fjerdepladser på 1.000 og 200 meter. Voldsomme personlige rekorder tegner særdeles lovende for sæsonen på vandet. Tjark begyndte at ro kajak for blot få år siden, da han med sin tyske familie flyttede til Hvidovre. Hele familien er grebet af kajaksporten i det lokale vand, og er blevet et stort aktiv for klubben.

I +35-klassen roede Tonny Torp sig til tops på en suveræn, ny Danmarksrekord på 200 meter i tiden 00.39.13. Bo Sørensen i veteranklassen +45 har indledt benhård vintertræning op mod store løb til sommer, og fik bl.a. en tredjeplads på 1.000 meter.

Flere øvrige seniorer fra Hvidovre gjorde det også kanon godt. Henning Christoffersen i +50 høstede både en andenplads og en tredjeplads i 1.000 og 200 meter, ligesom Johnny Mossin i +55-klassen fik en tredjeplads på 1.000 meter. Endelig fik Jan Skou i +60-klassen både en 2. og 3. plads på samme distancer.

Kvinderne godt med

Heldigvis er kajaksporten ikke kun en mandesport. Hvidovre Kajakklubs samlede kilometertal efter en sæson tegnes for godt en tredjedel af kvinderne. Ulla Boyhus +45 hører til blandt de meget aktive og scorede to 2. pladser på 500 meter og 200 meter, mens Anita Højbjerg Kristensen i +50-klassen fik to guld på samme distancer. Det samme skete for Tina Olsen i +55-klassen, hvor Lajla Hindborg fik en 2. og 3. Plads og Maybritt Dollmeyer fik en bronze.

En lang række Hvidovre-ungdomsroere klarede sig også rigtigt godt i både U16 og U14-klassen.

På vej mod OL

Til mesterskaberne stillede også det danske sprintlandshold. Det betød deltagende, internationale verdensstjerner, som OL-sølvvinderen fra Rio, Emma Aastrand Jørgensen, der sammen med Julie Frølund Funch, Line Langelund Eriksen, Pernille Knudsen og Bolette Nyvang Iversen har kvalificeret firekajakken til sommerens Olympiske Lege i Tokyo.

På herresiden har Danmark endnu ikke fået atleter kvalificeret til Tokyo, men den tredobbelte verdensmester, René Holten Poulsen, var blandt trækplastrene trods det omtalte, skuffende personlige resultat i skyggen af Hvidovres Magnus Sibbersen.

For sportschef i kajakforbundet, Lars Robl, blev DM i ergometer et delmål og pejlemærke i forberedelserne frem mod OL i Tokyo her halvvejs gennem vintersæsonen.

- Alle synes, det er et sjovt mesterskab rent sportsligt samtidig med, at de glædede sig over det sociale samvær med de øvrige dygtige roere fra hele landet, siger han.

DM ergometer, der arrangeres af Dansk Kano og Kajak Forbund i samarbejde med Rødovre Centrum og den lokale kajakforretning Dansprint, blev afviklet for alle årgange fra U14 til masters og med 235 deltagere fra 26 klubber. Det blev Dansprints indehaver, Ole Torp, som modtog pokalen på Hvidovre Kajakklubs vegne for flest point.

Hvidovre Kajakklubs “grand old ladies” i +55-klassen kan også. I midten guldvinder Tina Olsen, Laila Hindborg (th) fik sølv og Maybritt Dollmeyer (tv) bronze.

Hvidovre Kajakklubs “grand old ladies” i +55-klassen kan også. I midten guldvinder Tina Olsen, Laila Hindborg (th) fik sølv og Maybritt Dollmeyer (tv) bronze.

menu
menu