SIND Ungdom åbner klub for sårbare unge

SIND Ungdom åbner klub for sårbare unge

Venskab, fællesskab og rummelighed er nøgleordene for nyt tilbud i Avedøre Stationsby for psykisk sårbare unge mellem 16-35 år

SIND Ungdom har i den forløbne uge åbnet et tilbud i Kartemagerporten 5 for psykisk sårbare unge mellem 16-35. Onsdag slog de døren op og bød indenfor til hyggeligt samvær og fællesskab i lokalet.

- Vi får ret mange henvendelser om at åbne tilbud, så da vi fik en henvendelse fra et medlem af DSU om Hvidovre, tog vi temperaturen på området ved at indkalde til et stormøde om emnet her i Hvidovre, fortæller Galina Nordby, der er organiserer i SIND Ungdom.

I følge Galina Nordby viste drøftelserne under stormødet, at der er et behov i Hvidovre for et tilbud, som det nuværende.

- Det var ret tydeligt, at der manglede et ung til ung tilbud, hvor man ikke skal visiteres til, siger hun.

Hun understreger, at tilbudet er et supplement til almindelig behandling, men at man som ung, der kommer hos SIND ikke skal have en diagnose, for at være velkommen,

- At være psykisk sårbar er et meget bredt begreb, som kan dække over stress, besvær, ensomhed eller f.eks. angst i mildere grader. Det kan også være for dem, der ellers klarer sig rigtig godt i skolen, men alligevel føler sig sårbare, fortæller hun.

SIND Ungdom i Hvidovre har åbent hver onsdag fra kl. 16-21 og så sidder der et hold frivillige unge klar til at tage dialog, snak eller bare almindelig hygge og samvær.

- Foreløbig har vi åbent hver onsdag, men hvis der kommer flere frivillige, kan det være at vi udvider med flere dage, siger Galina Nordby.

Foreløbig er der tilknyttet i alt 6 frivillige til Sind Ungdom i Karetmagerporten. En af dem er 24-årige Julie Frost Hansen.

Hun har valgt at blive frivillig af flere årsager.

- Dels er jeg selv lige flyttet til byen og mangler et netværk, dels er jeg uddannet psykomotorisk terapeut. Så det psykiske område ligger til mig. Og så vil jeg bare gerne give en hånd med hernede. Det giver noget at gøre noget - uden at få noget for det, siger hun.

For Galina Nordby, SIND Ungdoms organiser, er det vigtigt at pointere, at tilbudet handler om, at de unge, der kommer i Kartemagerporten får et tilbud om fællesskab og samvær.

- Vi ser problemet hos psykisk sårbare unge som en fællesskabsting, som vi alle skal være med til at løse, siger hun.

Det er gratis at komme hos SIND Ungdom i Kartemagerporten 5. Der er åbent hver onsdag fra kl. 16-21 og hvis man har lyst til at spise med, koster det 20 kr.

FAKTA om:

SIND Ungdom driver klubber for unge psykisk sårbare mellem 16 og 35 år i hele landet.

Efter værdierne fællesskab, rummelighed og venskab søger SIND Ungdom at skabe trygge rammer og aktiviteter, der skal understøtte de psykisk sårbare unge i at tage del i samfundet.

SIND Ungdom har i dag 12 klubber fordelt i alle landets regioner.

key

menu
menu