Skoleelever i Hvidovre udforsker vandets hemmeligheder

Skoleelever i Hvidovre udforsker vandets hemmeligheder

Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39 sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på Jorden - vand. Udskolingselever fra Hvidovre Kommune dykker ned under havets overflade, hvor de skal tage vandprøver, indsamle planter og alger, fange krabber og meget andet. Målet er at give eleverne smag for naturvidenskab

7.-9. klasses elever fra Hvidovre Kommune tager i uge 39 de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på livet i havet.

Iført gummistøvler, waders eller dykkerudstyr skal eleverne gå på opdagelse i havet, både under og over overfladen, hvor de selv vælger, hvad de vil undersøge – det kan være alt fra fisk, krabber, planter og alger til plastik, næringssalte og saltindhold. Det sker, når Hvidovre Ungdomsskole inviterer eleverne med på en rejse ned under vandets overflade.

Hvidovre Lystfiskerforening assisterer, og eleverne kan undersøge deres fund i et mobilt laboratorium udstyret med mikroskoper, akvarier, gasblus og meget andet.

Lærerne bag projektet håber, at de unikke rammer vil pirre elevernes nysgerrighed og udvide deres opfattelse af, hvad en undersøgelse kan være.

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er “Vandets hemmeligheder”.

Hvidovre Ungdomsskole har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af blandt andet våddragter, snorkler og dykkermasker til projektet, der strækker sig over hele festivalugen. Projektet har fået i alt 15.000 kr. til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen med godt 1 mio. kr.

Udforske, forstå, forandre

Naturvidenskabsfestival foregår fra den 23.-27. september og arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter. Tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen:

-Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, der findes i virkeligheden - vi ved, at det motiverer dem. Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere.

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

menu
menu