Slåentur og høstfest i efterårsferien

Slåentur og høstfest i efterårsferien

Foreningen “Det Spiselige Hvidovre” er klar med et omfattende program i efterårsferien, og lægger ud på næste tirsdag den 15. oktober kl. 14.00 til 16.00 med en slåentur.

- Her kan du kan endnu nå at lave din egen slåensnaps til julens frokostborde! Vi mødes, hvor Muslingevej og Hvidovre Strandvej støder sammen lige ved Avedøre Havnevej, fortæller Søren Espersen.

Når den lille blå blomme med det snerpende frugtkød har fået en tur i fryseren og et bad i brændevin i et par måneder, så er scenen sat til julefrokosten. En slåensnaps til osten eller en likør til ris á la manden er for mange et højdepunkt i julen.

Netop i år er det et godt slåen-år. Det sker ikke hvert år. Ofte er vejret for koldt eller for vådt, når de stikkende buske blomstrer. Men i år bugner buskene mange steder med de blå bær.

- Vi går langs kanalen rundt om strandengen, plukker slåen og andre bær og smager på årets sidste vilde spiselige planter. Turen er på godt 3 km og ender ved udgangspunktet. Den tilbagelægges bedst til fods. Husk plastikposer og evt. handsker. Tilmelding er ikke nødvendig.

Høstfest med spisning

Søndag 20. oktober holder man høstfest på Risbjerggård med workshops og efterfølgende fællesspisning.

Haverne bugner overskudsfrugt og grønt, der let kan forvandles til lækker saft, marmelade eller syltede og tørrede produkter.

- Fra 14.00-18.00 holder vi en række workshops, hvor vi bl.a. koger sirup af slåenbær. Du kan også lære at presse din egen æblemost og høre, hvordan mosten forvandles til cider. Der bliver serveret smagsprøver! Fra kl. 18.00-20.00 spiser vi sammen. I løbet af dagen koger vi en lækker suppe, der serveres med godt tilbehør. Til dessert er der ost med valnødder i honning og slåensirup, samt bagte æbler, fortsætter Søren Espersen. - og fortæller om arrangementet:

- Medbring gerne dine egne overskudsæbler, kvæder, tomater, chilier og hvad du ellers måtte have af overskud i haven - også frugter og bær, du måske ikke selv ved, hvordan bruges. Medbring også gerne plastflasker og syltetøjsglas, så du kan få produkter med hjem!

Har du frugt eller f.eks. tomater og chili, du kan undvære, så send en mail til dsh-nogu@outlook.dk eller send en SMS til 27 35 71 12, så laver vi en aftale om afhentning. Æbler og anden frugt skal helst være plukket eller være nedfaldsfrugt af god kvalitet. Vi skal høre fra dig senest mandag den 14. oktober.

Tilmelding til workshop og middag er nødvendig og skal ske senest lørdag den 12. oktober til dsh-nogu@outlook.dk. Man kan også tilmelde sig ved SMS til 27 35 71 12. Det koster 30 kr. at deltage i fællesspisningen. Beløbet bliver opkrævet på dagen.

På dagen får du også dit eget eksemplar af hæftet “25 spiselige planter og lidt til i Hvidovres natur”. På hele 56 sider kan du her lære lidt om op mod 30 af de vilde spiselige planter, der vokser i Hvidovres naturområder og haver og om, hvordan du bruger dem. Hæftet er rigt illustreret. Det kan også rekvireres ved mail til tordenhuset@mail.dk.

bng

bng

menu
menu