Slut med teater af højeste standard?

Slut med teater af
højeste standard?

Der er god grund til at stille kommunalbestyrelsens medlemmer det spørgsmål, om der i den store satsning omkring bymidteprojektet ved Risbjerggård - og "forgyldningen" af Teater Vestvolden - indgår skumle planer om at få nedlagt Hvidovre Teaterforening, og dermed udelukke borgerne fra de store forestillinger, man ellers er tvunget til at tage ind til city for at se?

Noget kunne tyde på, at hensigten desværre går i den retning, eftersom kommunalbestyrelsen næsten har halveret tilskuddet til teaterforeningen de sidste par år, så foreningen har været tvunget til at anvende opsparede midler for nogenlunde at holde det høje forestillings-niveau.

Det er ingen hemmelighed, at mange Hvidovreborgere - især de lidt ældre - ikke just er begejstret for at tage ind til København sent om aftenen for at se de store, gedigne teaterforestillinger, og skifte til bus og tog, med lange gåture fra de to S-stationer i Hvidovre. Her har den lokale teaterforenings repertoire været en gave for mange i over 50 år, bl.a. takket være mange frivillige kræfters helt ulønnede indsats ved arrangementerne. Og ikke mindst kvalitet af forestillingerne.

Hvidovre Kommune gav sidste år dødsstødet til en anden mere end 50 årig aktiv frivillig lokalforening, nemlig Hvidovre Pensionistforening, der blev smidt ud i anledning af Risbjerggård-planerne. Skal der mon ske det samme med Teaterforeningen?

Det store knæfald for Teater Vestvolden kan vel accepteres af de fleste, men der er ingen fornuft i at give Hvidovre Teaterforening denne "maveplasker" - og langsomme udtørring - i samme åndedrag.

Vestvolden får et langt større tilskud, og har også gjort det udmærket de seneste år med fin belægning. Men det må også konstateres, at repertoiret mest appellerer til børn og unge, og at mere end halvdelen af billetterne er aftaget af den aldersgruppe, samt ikke mindst udenbys boende. Igen helt fint - men bestemt ingen erstatning for den lokale teaterforenings virke for den voksne lokale generation, der gerne vil se teaterkunst af høj standard.

menu
menu