Socialdemokratiet får efter-regning i Dansborg-sagen

Socialdemokratiet får efter-regning i Dansborg-sagen

Tabte sag om erstatningskrav for skadevirkninger, og skal nu betale 25.000 kr. til alle de sagsøgte Dansborg-medlemmer

Meget tyder på, at sagen omkring den daværende socialdemokratiske Dansborg-partiafdelings beskyldninger om, at flere A-kandidater ikke var valgbare op til kommunalevalget i 2013, fordi de ikke havde betalt den lovpligtige partiskat, nu endelig har fundet sin afslutning.

Som bekendt endte sagen i en retssag anlagt af Dansborg-afdelingens bestyrelse og godkendt på en ekstraordinær generalforsamling. Dansborg fik ikke medhold i byretten, og heller ikke i en senere anke omkring den spegede sag.

Det førte til at Socialdemokratiets kredsbestyrelse ekskluderede en række ansvarlige bestyrelsesmedlemmer i Dansborg afd., og senere fulgte det op med at sagsøge dem personligt med et større erstatningskrav i 100.000 kroners-klassen for skadevirkningen. De sagsøgte har været Merete Norre, Kenneth B. Brixum, Helle Graff-Nielsen, Allan F. Jensen, Tina Pia Madsen, Grete Anni Sørensen, Lydia Thygesen, Vagn Enghoff Jensen, Birthe Stenstrup Møller, Hans Jørgen Lundbye og Elise Bjødstrup Bay.

Frifundet

Alle er imidlertid nu frifuldet, idet retten finder “at partiafdelingen Dansborg har truffet deres beslutning om det første sagsanlæg og senere anke på et rimeligt grundlag, og at de således ikke har handlet erstatningspådragende i forbindelse hermed og på en måde, som kunne medføre et personligt erstatningsansvar for hver af disse”.

Det betyder at Socialdemokratiet i Hvidovre skal betale 25.000 kroner til hver af de sagsøgte til dækning sagens omkostninger. Beløbet skal betales inden 14 dage.<CHARENTITY>8</CHARENTITY>mads-

menu
menu