Socialistisk Folkeparti gik med borgmesterposten

Socialistisk Folkeparti gik med borgmesterposten

Byens største parti, Socialdemokratiet, endte på syv mandater og ser ud til at have mistet borgmesterposten i Hvidovre

Efter 96 år med en socialdemokratisk borgmester, har Hvidovre tilsyneladende fået en endnu mere rød borgmester.

Allerede på valgnatten kunne et flertal på i alt 11 mandater bestående af både røde, blå og tværpolitiske lister og partier nemlig pege på SF’s Anders Wolf Andresen som kommunens nye borgmester fra den 1. januar 2022.

Det daværende flertal på 11 mandater bag en SF-borgmester bestod af Konservative, der fik 4 mandater. Dertil Venstre, Enhedslisten og Hvidovrelisten, der hver fik 1 mandat, samt SF’s fire mandater.

– Jeg er glad for at et bredt flertal peger på mig til at stå i spidsen for et stærkt samarbejde til fordel for Hvidovres borgere, som har stemt på forandring og handling, siger Anders Wolf Andresen, SF, i den pressemeddelelse, som de i alt fem konstituerende parter udsendte.

Fintælling overraskede

Allerede dagen derpå viste mandattallet for de konstituerende parter imidlertid at være øget. Det skyldtes, at det ved fintællingen viste sig, at Hvidovrelisten fik deres 2. mandat og Socialdemokratiet dermed gik tilbage til syv mandater.

Ud over at Hvidovre Kommune ser ud til at få en SF-borgmester, tegner det helt overordnede resultat sig således:

Nye Borgerlige fik et mandat. Løsgængeren Steen Ørskov, der stillede op med Lokallisten 2650, opnåede ikke valg. Enhedslisten bevarede deres mandat, som dog besættes af en anden end det nuværende mandat. DF opnåede et mandat, der gik til Mikkel Dencker. Venstre fik et mandat og må sige farvel til Torben Nowicki Rasmussen. Hvidovrelisten bevarede sine to nuværende mandater. Hos Socialdemokratiet opnåede Benthe Viola Holm ikke genvalg. Hos SF var der fremgang fra tre til fire mandater. Konservative, der ikke var repræsenteret i kommunalbestyrelsen før valget, fik massiv vælgeropbakning og kom ind med fire nye mandater.

Konstitueringen af kommunalbestyrelsen for 2022-2025 sker den 1. december.red

Læs på side 3, hvem de nye i Hvidovres Kommunalbestyrelse pr. 1. januar 2022 er.

Stemningsbillede fra valg-aftenen...

Stemningsbillede fra valg-aftenen...

menu
menu