Søg tilskud til børn og unges friluftsliv

Søg tilskud til børn og unges friluftsliv

Flere børn og unge skal ud i naturen. Friluftsrådet uddeler i alt 14 millioner kroner til projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv. Der kan søges tilskud til både lokale initiativer og udviklingsprojekter

Børn og unge bruger i dag mindre tid i naturen, end tidligere generationer gjorde. Den udvikling vil Friluftsrådet gerne være med til at vende. Derfor har Friluftrådet afsat i alt 14 millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv og styrker deres tilknytning til naturen.

Der kan eksempelvis søges tilskud til formidling om natur og biodiversitet på skolenære arealer, samarbejdsprojekter mellem foreninger og skoler eller institutioner, naturformidling på boligforeningers udearealer, tilbud i foreningerne rettet mod lokalområdets familier eller naturaktiviteter for børn og unge i byrummet.

Friluftsrådet ønsker især at støtte projekter, som har fokus på natur-uvante børn, der ikke færdes jævnligt i naturen.

- Der er i dag alt for mange børn og unge, som går glip af gode oplevelser i naturen. Dermed går de også glip af alle de gode effekter, der er, for eksempel i forhold til sundhed, indlæring og trivsel. Derudover tror vi på, at hvis man har et godt forhold til naturen i barndommen, er man også mere tilbøjelig til at bruge den og passe på den, når man bliver voksen. Så der er mange gode grunde til at styrke børn og unges friluftsliv, lyder det fra Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Tilskud til lokale initiativer og udviklingsprojekter

Der er i alt afsat 3,5 millioner kroner til lokale initiativer og 10,5 millioner kroner til større udviklingsprojekter. Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner til lokale initiativer, der skaber nye muligheder for friluftsliv og naturforståelse for børn og unge. Der kan for eksempel søges tilskud til udstyr, materialer, faciliteter og andre eksterne ydelser.

Derudover kan der søges tilskud på mellem 500.000 kroner og 2 millioner kroner til udviklingsprojekter, som enten motiverer og skaber rammer for at flere børn og unge dyrker friluftsliv, eller som øger børn og unges naturforståelse gennem aktiviteter og formidling i det fri.

Udlodningsmidlerne er en del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S.

Fristen for at søge er 15. september 2020.

menu
menu