Solveig tæt på X Factor-finale

Solveig tæt på X Factor-finale

15-årige Solveig Mølle Lindelof går til daglig i 9. klasse på Dansborgskolen – men lige nu knokler hun med stor fornøjelse på at gå videre i X Factor

Det er hårdt at være med i X Factor, men det er mest af alt sjovt, spændende og udviklende. Og en tur i farezonen er ikke nødvendigvis dårligt.

Sådan lød det fra 15-årige Solveig Mølle Lindelof fra Hvidovre, da hun mandag stillede op til telefoninterview med Hvidovre Avis. Kun tre dage efter hun røg i farezonen i X Factor, men hvor hun sang sig tilbage i konkurrencen om at vinde årets finale. Før en eventuel finale skal hun dog også igennem de næste to live shows.

Hvornår startede alt det her med X Factor for dig?

– I august 2020 var jeg til precasting, og så var jeg til den rigtige audition i september to uger efter jeg blev 15 år. Jeg tænkte ikke så meget på, hvad der ville ske, men jeg har jo vidst siden jeg var 10 år, at jeg ville stille op, når jeg var gammel nok, siger Solveig.

Så du tænkte ikke så meget over, hvordan det ville blive?

– Efter precastingen blev jeg sendt videre. Det fik jeg at vide, mens jeg var på lejrtur. Så på det tidspunkt, havde jeg ikke overvejet, at jeg ville ende med at komme i TV. Det var ikke rigtig noget, jeg regnede med, men jeg er da vildt glad for, at jeg er gået videre, og videre..., og nu er med i live shows’ene. Det har været mega fedt at blive overrasket, siger hun.

Hvordan har du det efter i fredags, hvor du røg i farezonen?

– Det var lige lovlig spændende, men jeg har det egentlig rigtig godt. Det er nærmest som om, det er gået op for mig, at det her kan ende lige pludselig. Så nu skal jeg bare nyde det. På en måde er jeg blevet mere optimistisk og glad, end jeg var før, og det er mega rart. Det var selvfølgelig en mavepuster, men jeg har fået rigtig mange søde beskeder, og mine venner støtter mig og skriver til mig. Der er også mange på Instagram, som jeg overhovedet ikke kender, der skriver til mig, siger Solveig.

Hvorfor er det fedt at være med i X Factor?

Jeg har bare altid tænkt, at når jeg blev gammel nok, så ville jeg stille op. Jeg har altid set programmet, det har givet mig inspiration til at synge og til hvilket tøj, jeg gerne ville optræde i, siger hun.

Er det også hårdt at være med?

– Der er nogle ting, der er hårde, men det er ikke sådan, at jeg bliver stresset, eller at jeg synes, det er for meget. Men det er jo nyt, at alle kender en og har en mening om en. Det er selvfølgelig også fedt, hvis de har en god mening om en, men det er selvfølgelig hårdt at blive bedømt, siger Solveig.

Solveig gentager, at hun på ingen måde bliver stresset over at være med:

– Det er ikke hårdt på den måde, for alt det jeg laver nu er jo det fedeste og sjove, så det føles slet ikke som arbejde. TV-delen er hårdest, men samtidig er det også det fede, at det er så kæmpe stort, og at der er så mange, der har en holdning til det, siger hun.

Så er det som du regnede med?

– Jeg havde nok ikke regnet med, at jeg ville få så gode venner. Måske mere, at vi bare ville have det hyggeligt. Men Luca, Nikoline og jeg er virkelig blevet bedste, bedste venner og deler alting med hinanden. Og så er der Nanna (sangeren Oh Land, der desuden er dommer og Solveigs coach i X Factor, red.) og hele hendes hold, der bare er helt fantastiske, siger Solveig.

Hvad betyder det så for dig, at være med i X Factor?

– Jeg har fået meget mere blod på tanden i forhold til at synge. Før elskede jeg også at synge, men der tænkte jeg nok, at det måske ikke var det, jeg skulle leve af. Nu har jeg det sådan, at jeg sgu ikke gider andet end det her, siger hun med et glimt i øjet og fortsætter.

– Jeg havde nok ikke regnet med, at det ville lære mig så meget, og hvor vildt man kan udvikle sig på meget kort tid, siger hun.

Hvordan er du blevet så god til at synge?

– Haha, altså....Jeg har gået på Musikskolen siden første klasse, jeg har spillet trompet lige så længe, og jeg spillet med i mange bands og okestre, og så har jeg gået til sang i et år. Desuden har jeg gået til skolekor på Dansborgskolen sammen med mine venner og veninder, hvor vi har øvet hver uge og har været på lejrskoler kun for at synge. Men jeg har nok bare altid sunget, og så er det vel bare sådan, at jo mere man øver sig, jo bedre bliver man, siger Solveig.

Solveig fortæller desuden, at hendes familie også er musikalske. Forældrene mødte hinanden i et bigband, og hendes to søstre er også musikalske.

Hvad får du normalt tiden til at gå med, når du er hjemme i Hvidovre?

– Jeg går i 9. klasse på Dansborgskolen. Ud over musikken har jeg også gået til søspejder siden sommeren 2020, siger hun.

Hvad skal du så nu, efter det her interview?

– Jeg er på vej til vokal stemmetræning, og så skal jeg øve min sang til fredag, slutter Solveig.

Der er to live shows tilbage før den store finale den 9. april. X Factor sendes på fredag kl. 20.00 på TV2

key

Nikoline, Luca, OhLand og Solveig.(Foto: Lasse Lagoni, TV2)

Nikoline, Luca, OhLand og Solveig.(Foto: Lasse Lagoni, TV2)

menu
menu