Sommer og nyslynget honning

Sommer og nyslynget honning

Så blev det alligevel godt vejr, så bierne igen kunne komme ud for at bestøve vore frugttræer og bærbuske og komme hjem igen til stadet med den fine nektar, som de derefter har omdannet til den dejligste honning

Den præsenterer Hvidovre Biavlerforening som sædvanlig i Frihedens Butikscenter på lørdag den 27. juni, ganske vist lidt anderledes end de tidligere år, som forholdene er, bliver det formentlig uden smagsprøver og jordbær, men bierne er med – bag glas – og biavlerne fortæller en masse om det at holde bier, ligesom de selvfølgelig også har honning med.

Det er spændende at følge biernes liv og færden. Når de - trods alle omskiftelser op gennem tiderne - stadig består, skyldes det deres geniale måde at indrette sig på, både i boet og i deres levevis.. Nu er honningen som bekendt kun et ”biprodukt”, bestøvningen vurderes til at have 10 gange større værdi end honningproduktionen, som på årsbasis udgør en værdi på ca. 50 mill. Kr. Honning er stadig et rent og sundt produkt, og i vor bivenlige kommune er der selvfølgelig masser af beplantning, som er god for bierne, ligesom bierne er gode for den.

- Så kig ud i Frihedens Butikscenter på lørdag og hils på både bier og biavlere.

menu
menu