SPIL FOR ALTANERNE I FRIHEDEN

SPIL FOR ALTANERNE I FRIHEDEN

Bandet Brothers in love kørte lørdag eftermiddag rundt med musik på ryggen af en pickup-truck for at spille koncert for beboerne, der sang med fra altanerne i Boligselskabet Friheden

Lørdag den 9. maj kom et vindpust af liv susende ind i Lille Friheden. Beboerne satte sig forventningsfuldt til at vente på deres altaner og stillede sig klar nede på græsplænen, nogle med klapstole og proviant, mens de snakkede om det band, der skulle komme og spille for dem.

Af Freja Kær Hornung, der går i 8. klasse på Dansborgskolen og er praktikant hos KAB

Coronakrisen har fået mange ting til at gå i stå, og det var længe siden, beboerne havde oplevet noget spændende og sjovt under den kedsommelige venten på, at Danmark skulle åbne op igen.

Beboerrådgiver John Rasmussen fortæller:

“Folk kommer hurtigt til at kede sig, og så tænkte Boligselskabet Friheden, at det kunne være godt for folk at få sunget og brugt stemmen under en social oplevelse”.

Så da en pickup-truck kom kørende ind med lydudstyr og trommesæt omme bag på ladet, og bandet, bestående af Ole Kibsgaard, Peter Kibsgaard og Morten Jakobsen, lidt efter kom gående ind på pladsen, og de hoppede op på ladet, for med det samme at gribe om deres instrumenter og præsentere sig selv som Brothers in love, gik der fest i den blandt forsamlingen.

Gode, gamle hits og kiksekast

Bandet spillede gode, gamle sange, blandt andet: Kim Larsen, The Beatles, Shu-Bi-Dua og Kaj og Andrea. Ole Kibsgaard lavede en sjov og underholdende lys stemme, mens han sang Andreas sang, hvilket gav mange grin fra publikum.

Næsten alle på pladsen sang med og flere af de ældre dansede til musikken.

Da de kom til “Hvalen Valborg”, råbte forsangeren ud:

“Så kan I godt finde kiksene frem”! Og en kvinde blandt publikum kastede en masse krummende kiks efter dem.

De stoppede ikke med at spille, mens bilen fortsatte rundt i Friheden og en forfølgende publikumshale voksede sig større for hvert nyt område, der blev besøgt.

Et uventet besøg fra publikum

En mand og hans kone havde pyntet deres altan op med dannebrogsflag ved Højhuset.

De stod og viftede vildt rundt med dem, mens de dansede til musikken. Andre altanfolk blev inspireret og kom også ud med rød-hvide flag, mens de gamle, danske klassikere blev fremmanet af instrumenterne.

Ved Byhaverne blev det foreslået bandet at spille “Mormors Kolonihavehus”, men da de svarede, at de ikke kunne teksten, råbte Marianne Hagelberg, en velkendt beboer i Friheden, at hun sagtens kunne den udenad, og de tog hende på ordet.

Bandet fik hende op på scenen, med hjælp fra publikum, der hujede og klappede, mens hun fuld af energi dansede og sang sammen med bandet.

Børnesang for dansende rollinger

Der var mange børn til stede i Midtergården, så bandet fik spillet nogle sjove børnesange. “Fy fy skamme skamme” blev tilføjet deres egne små, sjove kommentarer mellem tekstens linjer, og børnene gav deres egen lille danseopvisning for de voksne.

Efter optræden i ni gårde, spillede bandet stadig med den samme entusiasme, som da de begyndte, og det allersidste nummer var “Hey Jude” af The Beatles. Bagefter blev forsamlingen en smule irriterede over, at bandet ikke ville give et ekstranummer, men som de selv sagde:

“Det er nok ikke en god idé, for vi kan ikke gøre det bedre end Hey Jude”, og da publikum havde affundet sig med det, tog de glade hjem.

Altanerne

Altanerne

menu
menu