Stadig mange enlige i Hvidovre

Stadig mange enlige i Hvidovre

Flere enlige end nogensinde i Region Hovedstaden

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af enlige i Region Hovedstaden er højere end nogensinde. Tilmed afslører tallene, at enlige kvinder udgør et solidt flertal.

Lever du en tilværelse som single i Region Hovedstaden, er du langt fra alene. Helt nye tal fra Danmarks Statistik afslører nemlig, at der i begyndelsen af 2020 var hele 399.403 enlige i regionen, hvilket er det højst registrerede antal enlige i regionen nogensinde.

Blandt de 399.403 enlige var der markant flere kvinder end mænd. Helt præcist var 235.281 af den samlede mængde kvinder, mens blot 164.122 af dem var mænd.

Det år, der kommer tættest på 2020, hvad angår antallet af enlige, er 2009. Her var antallet 397.512, mens 2017 er det år, som er længst fra, da der ”blot” blev registreret 389.173 enlige dette år.

Sådan er tallene for Hvidovre Kommune

I Hvidovre Kommune satte man ikke rekord i 2020, hvad angår antallet af enlige. Rekordåret er derfor stadigvæk 2013, hvor antallet af enlige var 11.382.

Selvom 2020 ikke blev et decideret rekordår, var det faktisk ikke så langt fra igen. Antallet af enlige i begyndelsen af indeværende år var nemlig 11.129, altså blot 253 lavere end i 2013.

Selvom Hvidovre Kommune ikke satte ny rekord ligesom hele regionen, har de nye Hvidovre-tal fra 2020 dog noget tilfælles med tallene for hele regionen, og det er, at også enlige kvinder er i overtal i Hvidovre Kommune. Alt i alt var der, som bemærket, 11.129 enlige i begyndelsen af 2020 i Hvidovre Kommune. 6.565 af disse var kvinder, mens de resterende 4.564 var mænd.

Dating-kulturen kan være forklaringen

At antallet af enlige har nået rekordhøjder i Region Hovedstaden kommer delvist bag på dating-ekspert Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af findenkaereste.dk, som er Danmarks største online-portal inden for datingråd og -tips.

- Den vækst, som vi de seneste år har set inden for datingmuligheder, herunder fremkomsten af Tinder og andre datingapps, tænker man som udgangspunkt vil bidrage til at sænke antallet af enlige. Når vi kigger på nyere tal, må vi dog bare konstatere, at dette ikke har været tilfældet. Jeg tror blandt andet, at dette skyldes, at mange af de nyere dating-tilbud bidrager til en mere flyvsk datingkultur. Eksempelvis Tinder. Denne app skaber ikke ligefrem dedikerede, tålmodige datere, der giver potentielle partnere flere chancer. Med Tinders gameficerede brugerflade er det næste match nemlig kun swipes væk, og for mange bliver brugen af denne app - og en række af dens sidestykker - mere en jagt på selvbekræftelse og et match-fix end på decideret kærlighed, forklarer Jesper Nørskov Jensen.

menu
menu