Stærkt keeperspil sikrede ny HIF-sejr

Stærkt keeperspil sikrede ny HIF-sejr

HÅNDBOLD: HIF sluttede året af med manér da man hjemme i Dansborghallen nedlagde HVI Himmelev og med en sejr på 27-18 spillede dem ud af oprykningsstriden.

Gæsterne kom med lidt blandede resultater og havde brug for en sejr, hvis de skulle bide sig fast i toppen af divisionen, mens Hvidovres damer jagtede den niende sejr på stribe, så rækkens nummer 2 måtte siges at være favoritter i søndagens topopgør.

Det blev en jævnbyrdig start for de to mandskaber, der havde lidt svært ved at gå det offensive spil i gang. Hvidovre forsøgte sig med en bred palet afslutningsmuligheder, dog uden den store succesrate. Til gengæld spillede Hvidovres keeper Sofie Juhl Sørensen med et højt niveau og havde flere vigtige redninger, der gjorde at gæster ikke for alvor fik tur i angrebspillet, og hun var samtidig god til at starte flere gode kontraangreb.

Mod slutningen af første halvleg fik Hvidovre alligevel skabt et hul ned til Himmelev med en 14-11 føring, hvor Katja Melander og Marie Schøder Christiansen stod for fire og tre scoringer og hjemmeholdet kunne gå til pause med ro i maven.

Hvidovre fik en svær start på anden halvleg med et straffe mod sig og en 2 minutters udvisning, men Hvidovres anden keeper Thrine Andersen vandt duellen og defensiven overlevede undertalsperioden. Det blev ikke den mest målrige start, hvor der gik seks minutter før bolden kom i kassen og de første ti minutter blev det 3-1 til HIF alle tre scoringer sat ind af Amalie Amitzbøll-Christiansen.

Den sidste del af anden halvleg satte Hvidovre så tingene på plads. Defensivt stod man rigtig godt og lukkede kun syv scoringer ind i hele anden halvleg og offensivt var Katja Melander svær at stoppe med hele otte scoringer i opgøret, der altså sluttede 27-18.

Hvidovre kan dermed gå på juleferie på andenpladsen i 3. division, fire point efter den første modstander i 2020, hvor HIF søndag den 5. januar skal en tur til Nykøbing F. der topper rækken. Her skal HIF bruge en sejr, hvis man skal drømme om førstepladsen.

HIF’s målscorere: Katja Melander 8 mål, Amalie Timian Amnitzbøll-Christiansen 4, Thea Borch Sloth 3 og Helena Wiingaard 3, Amalie Brandt 2, samt Mia Dam, Jasmin Schou Tebina og Malene Pitre hver 1 mål.

ka-ma

menu
menu