Største private hjemmeplejeudbyder må ikke byde

Største private hjemmeplejeudbyder må ikke byde

Hvidovres største private udbyder af hjemmepleje GetCare er ekskluderet i det kommende udbud - det betyder at ca. 300 borgere skal have ny leverandør

Det er svært at dokumentere erfaring med rehabilitering, når man som privat udbyder af hjemmepleje ikke hidtil har måtte udføre rehabiliterende forløb.

Det er ikke desto mindre hvad de private udbydere af hjemmepleje mener, de er blevet bedt dokumentere, hvis de vil med i udbuddet om at blive Hvidovre Kommunes eneste fremtidige udbyder af hjemmepleje.

Hvis den præmis fastholdes i udbuddet, kan den største udbyder af privat hjemmepleje og personlig hygiejne i Hvidovre - GetCare - allerede nu konstatere, at de ikke er blandt dem, der kan udvælges som Hvidovre Kommunes private leverandør.

Sjusket

Når GetCare ikke kan fremvise en reference for et rehabiliterende forløb skyldes det, at de private udbydere i Hvidovre ikke hidtil har måtte udføre rehabiliterende forløb, og at GetCare udelukkende har borgere i Hvidovre. Set fra GetCares synspunkt er det imidlertid ikke noget problem at lave rehabiliterende forløb i fremtiden.

- Vi har fagligheden til det og kan sagtens lave de forløb og løfte opgaven. Vi har desuden et rigtig godt samarbejde med Hvidovre Kommunes visitation, 40 glade medarbejdere, der for langt de flestes vedkommende bor i Hvidovre, og 300 tilfredse borgere. Så i vores optik er det et sjusket udbud, når vi med den præmis bliver udelukket fra at byde ind på opgaven, siger Christina Hald, der er daglig leder af GetCare.

GetCare's souschef, Signe Jensen, tilføjer:

- Det krav er lidt det samme som at sige til os, at vi skal vise, at vi har doseret og leveret medicin, selv om private udbydere ikke hidtil har måtte det i Hvidovre, hvilket ikke giver mening, siger hun.

I stedet for at give en reference på et rehabiliterende forløb har GetCare fremvist et eksempel på et rehabiliterende forløb, men det var, i følge GetCare, ikke nok for Hvidovre Kommune.

Ca. 450 borgere i Hvidovre har valgt en privat udbyder til hjemmepleje og hjælp til personlig hygiejne. GetCare har, som skrevet, udelukkende borgere i Hvidovre Kommune. GetCare startede i Hvidovre, da Attendo gik konkurs for nu tre år siden. GetCare overtog desuden en stor del af de kunder, der hidtil har haft SFG, som for nyligt opsagde deres aftale med Hvidovre Kommune.

- Det der gør aller mest ondt på os er, at der er 300 borgere, der kommer til at miste den hjemmehjælp og pleje, som de er glade for. Så det er da ret ærgerligt, at vi er blevet ekskluderet på forhånd, og vi vil undersøge, om det er lovligt. Uanset hvad, så mener vi, at det er et sjusket udbud, siger Christina Hald.

Pga. Bededagsferien har det ikke været muligt at få svar fra Hvidovre Kommune på kritikken. Hvidovre Avis følger op på sagen i næste Hvidovre Avis.

key

menu
menu