STOP HVIDOVRE KOMMUNE - TAG MED TIL DEMONSTRATION

STOP HVIDOVRE KOMMUNE - TAG MED TIL DEMONSTRATION

Hjemmehjælps-modtagere kalder kommunes handling for unfair - inviterer til demonstration i dag tirsdag 28. maj kl. 17:

Hvidovre Kommune er meget tæt på at beslutte, at der fremover kun skal være én privat hjemmeplejeudbyder. Det vil sige udover kommunen selv. Samtidig vil kommunen udelukke GetCare som privat udbyder fra den kommende udbudsrunde, og dét til trods for, at firmaet uden sammenligning er den mest populære og derfor største private udbyder i Hvidovre.

Konkret betyder det, at vi er over 300 borgere, der måske skal have ny leverandør. Det er der nok ikke ret mange af os, der ønsker. For det er jo de ansatte i GetCare, der rent praktisk bidrager til, at vi får den hjælp, vi har brug for. Og som med deres nærvær skaber tryghed og er villige til at gå ret langt for os “trængende”. De bidrager væsentligt til, at vores hverdag hænger bedre sammen.

Hvis situationen nu var dén, at GetCare svigtede os brugere og ikke udførte arbejdet ordentligt, så kunne jeg sagtens forstå Hvidovre Kommunes trang til at rydde op i rækkerne. Men dét, kommunen har gang i lige hér og nu, er direkte unfair behandling af en samarbejdsparter, hvis ansatte decideret sætter en ære i deres arbejde. Og dermed er det en unfair behandling af os som borgere.

Hvidovre Kommunes argument for at have ekskluderet GetCare fra at være med i det kommende udbud er, at firmaet ikke skulle være i stand til at udføre rehabiliterende forløb med de borgere, de servicerer på samfundets vegne. Og lige hér er GetCare blevet fanget i et limbo: Kommunen har nemlig aldrig ulejliget sig med at spørge GetCare, hvorvidt firmaet kan udføre netop rehabiliterende forløb. Samtidig er det jo i sagens natur umuligt for GetCare at dokumentere sin erfaring af den simple årsag, at kommunen til dags dato har forbudt private udbydere at udføre selvsamme forløb.

Er det ikke dét, man kalder dobbeltmoral?

For at det ikke skal være løgn, så har kommunen oven i købet ekskluderet GetCare på et ulovligt grundlag: Kommunen har nemlig entréeret med en advokat, der skal stå for udbudet for de næste års hjemmepleje i Hvidovre. Det må en kommune åbenbart kun, hvis der er taget en aktiv beslutning om at anvende en advokat. OG hvis det er ført til referat. Men det er aldrig sket i denne sag. Dermed er Hvidovre Kommune på afveje.

Kommunen bør fokusere på samarbejde med de private udbydere, der kan leve op til de kommunale krav i stedet for at fokusere på at reducere antallet af private udbydere til én!

Vi kan ikke forlade os på, at politikere og embedsmænd i vores ellers dejlige kommune vil rette fejlen af sig selv. Derfor inviterer vi - nogle GetCare-“borgere” - hermed alle berørte, almindeligt interesserede og fremtidige brugere af hjemmeplejen til at deltage i en demonstration i håb om, at vi sammen kan påvirke kommunen til at inddrage GetCare i den forestående udbudsrunde.

Demonstrationen finder sted allerede nu på tirsdag den 28. maj kl. 17.00 ved hovedindgangen til Hvidovre Rådhus - umiddelbart før kommunalbestyrelsens møde.

Vi forventer, at demonstrationen vil vare godt en time. Vi forsøger at skaffe klapstole, som de mest trængende kan sidde på under demonstrationen.

Så tag dine familie, venner, naboer og eventuelt din rollator under armen og lad politikerne forstå, at det hér ikke er ok.

Jeg håber, at vi ses.

De bedste hilsner,

Christel Kirk Brubacher

- piskesmældsramt førtidspensionist

menu
menu