Stopfyldte klasselokaler er en faglig stopklods

Stopfyldte klasselokaler er en faglig stopklods

Stor forældreopbakning fredag morgen til SF ved Risbjergskolen

I fredags havde SF Hvidovre besøg af Jacob Mark, der udover at være gruppeformand hos SF på Christiansborg blandt andet også er Børne-, Uddannelse- og Undervisningsordfører.

Han deltog med budskabet om maksimalt 24 elever i klasserne i uddelingen af flyers og skolekridt og budskabet foran Risbjergskolen.

- Vi ser to store problematikker i de danske folkeskoler. Skoledagene er for lange og der sidder for mange elever i de samme klasselokaler. De lange skoledage betyder, at eleverne sidst på dagen mister koncentrationen og hænger med hovedet, og det er bestemt ikke de bedste forudsætninger for faglig udvikling, siger Jacob Mark.

SF kæmper for at gøre skoledagene en halv time kortere, som samtidig også for at skabe en bedre balance mellem skole og fritid.

- De fleste klasselokaler i Hvidovre er slet ikke egnede til så mange elever. Det giver dårligt indeklima og endnu dårligere forudsætninger for trivsel og læring, mener den lokale SF-kandidat Bent Roldgaard, der er formand for Skolekontaktrådet i Hvidovre.

- Når vi fylder klasselokalerne med så mange elever får det konsekvenser for den enkelte elev og lærerne. Den enkelte elev får mindre tid, og det er en stopklods for elevernes faglige og sociale udvikling, pointerer Jacob Mark.

I en lille pause mellem de mange henvendelser fra de nysgerrige forældre og uddelingen af spiseligt skolekridt, fortæller SF’s kandidat, Sara Benzon:

- Det er dejligt, at Jacob er her og hjælper med at gøre opmærksom på en af de største udfordringer vi har lige nu i Hvidovre. Vi håber, at både det arbejde vi laver lokalt og samarbejdet med Christiansborg resulterer i, at ingen børn skal sidde i megaklasser. Jeg er selv lærer og ved, hvor meget det betyder at have tid til det enkelte barn.

- Vi oplever en stor opbakning fra forældrene, både her på Risbjergskolen, men også fra kommunens andre skoler. Flemming Ernst, den lokale lærerformand, er også mødt op - og det er vi meget taknemmelige for. Jo flere, der kæmper samme sag, jo større er chancen for, at det lykkes, slutter Sara.

oas

menu
menu