Stor cirkusfest på Cirkusmuseet

Stor cirkusfest på Cirkusmuseet

Oplev voltige, lær at jonglere, hør spændende historier og meget mere, når Cirkusmuseet på søndag den 16. september markerer 250 året for cirkus

Det hele startede med akrobatik på hesteryg, da englænderen Philip Astley opfandt cirkus i 1768 i London. Derfor er det også naturligt at markere jubilæet på søndag den 16. september med en fornem opvisning i det, der hedder voltige, når nogle af Danmarks bedste voltigører fra Avedøre og Hvidovre Rideklub kl. 12.30 vil optræde på Alarmpladsen midt i Avedørelejren.

Dagen giver dig også mulighed for at prøve artisteri på egen krop. Fra. Kl. 11-12.30 kan du lære at jonglere, fra kl. 13-14 kan du lære at lave akrobatik og fra kl. 14-15 kan du få udfordret balancen, når museets artist Line Vittrup byder indenfor i Fægtesalen. Line garanterer ikke, at du bliver en fuldblodsartist efter workshopsene, men hun garanterer, at der vil komme store smil på læben og nye erkendelser uanset alder.

Er du interesseret i at komme et spadestik dybere i cirkushistorien, kan du i museets udstilling kl. 10.30, 11.30 og 13.30 høre Vilde Historier om cirkus og om nogle af de fantastiske artister, som er repræsenteret på museet. Er du til mere kreative sysler laver museet også sit populære kreative værksted, hvor du kan lave dit helt eget cirkusdyr. Der er fri entré til museet og alle aktiviteter på dagen, og du kan også købe forplejning på museet.

Afdelingsleder Mikkel Knudsen fra museet fortæller:

- Cirkus kan bidrage med så meget positivt til tilværelsen ikke mindst, når man selv prøver kræfter med det. Det kan skabe forundring, latter og inspirere os til at bryde grænser. Samtidig har den professionelle cirkusverden været under pres de seneste år, hvilket er paradoksalt, da cirkus samtidig bliver dyrket af børn og unge som aldrig før. Derfor er der grund til både at fejre cirkuskunsten og sætte fokus på den...

Arrangementet er en del af Vestegnens Kulturuge.

menu
menu