Store folkeskoleelever starter med 2 timer

Store folkeskoleelever starter med 2 timer

Elever fra 6. - 9. klasse får fra den 25. maj 25 ugentlige lektioner - men ikke nødvendigvis i klasselokalet

Fra mandag morgen kom Hvidovres skolebørn fra 6.-10. klasse tilbage til deres fysiske skole.

Der er dog fortsat tale om nødundervisning, og således vil der gå lidt tid, før eleverne får en mere normal skoledag.

På Frydenhøjskolen blev de store elever budt velkommen mandag, men dog kun til 2 timers lektioner om dagen. Fra den konstituerede skoleleder, Jan Brian Christensen, lød det i et brev til elever og forældre, at de vaner, som de yngste elever allerede har tillært sig, som minimum kommer til at gælde frem til sommerferien.

- De store elever vender tilbage til en skole, hvor de små elever gennem en lang periode har vænnet sig til hyppig håndvask, afstand mellem eleverne og masser af frisk luft. Og lad mig bare konstatere, at det kommer vi til at fortsætte med frem til sommerferien, lød det fra Jan Christensen.

Forskellige løsninger

Hvordan de store elevers retur til de kommunale skoler konkret folder sig ud, er forskelligt fra skole til skole.

- I Hvidovre er skolernes rammer vidt forskellige i forhold til antal kvadratmeter og antal børn. Det betyder, at der vil komme flere lokale løsninger i spil nu, lyder det fra Hvidovre Kommunes centerchef i Center for Skole og Uddannelse René Rasmussen Sjøholm.

Centerchefen skriver således, at hver skole vil komme med en udmelding om, hvordan de store elever kan komme tilbage. Uanset hvordan genåbningen for de store elever kommer til foregå, er der dog lavet en fælles aftale for alle skoler fra den 25.5.

- Det er en aftale på tværs af skolerne, at alle elever tilbydes fem timers skoledag (inkl. pauser) gældende fra senest den 25.5. En skoledag kan både bestå af udeskole og undervisning inde på skolen. For skolens ældste elever vil der fortsat forekomme fjernundervisning og det vil kunne variere, hvornår de fem timer lægges på dagen, skriver René Rasmussen Sjøholm.

På Frydenhøjskolen startede 6.A mandag morgen kl. 8 med to lektioner i pauserummet. Fra kl. 10.15 var det 6.B's tur til at komme i skole.key

menu
menu