Strandmarkskirken er skiftet ud med Messiaskirken

Strandmarkskirken er skiftet ud med Messiaskirken

Initiativtager bag det store arrangement ”Kunst i Kirker” i Gentofte er tidligere Hvidovreborger

Den første weekend i november måned slår Gentoftes kirker dørene op for kunsten. Både lørdag den 7. og søndag den 8. november vil man kunne se ny kunst – såvel billedkunst som skulpturer – fra en række danske kunstnere.

Bag dette store arrangement hvor 20 professionelle danske kunstnere udstiller i ni kirker står Charlotte Tønder, der er født og opvokset i Hvidovre, gået på Engstrandskolen, døbt og konfirmeret i Strandmarkskirken, og hvor de fleste i hendes familie fortsat bor i Hvidovre.

– Det har være utrætteligt arbejde på at få KIK op og køre. Drivkraften til dette projekt blev grundlagt efter en stor drøm og personlig ønske om at udstille i en kirke. Målet var først Vangede Kirke indtil jeg faldt over Kunst i Kirker Slagelse og det koncept at forene kunst og kirker, siger Charlotte Tønder, der er formand for KIK.

Charlotte Tønder er selv kunstner, skulptør og billedkunster og udstiller i Messias kirken under KIK.

– Jeg har altid elsket kirken. Og opfatter mig selv som troende. Jeg er gift i Vor Frelser Kirke og mine børn konfirmeret i Sankt Andreas København K. Jeg har i alle årene besøgt rigtige mange kirker både på rejser i udlandet og i Danmark. Altid blevet fascineret af selve kirken, de fysiske rammer og selve ånden i Kirken.

– Kirkerummet har altid for mig, indbudt til en særlig magi og et rum skabt til fordybelse og refleksioner. Jeg oplever selv at kirken er et sted til at afvæbne tunge tanker, få trøst men særligt at kunne åbne sit sind i tryghed og uden begrænsning. Sådan en følelse og tilstand håber jeg også andre oplever når de er i kirken. Netop det at kunne åbne sig og alle sine sanser og vidderne af sit sind. Det betyder også meget for mig, at besøgende kan opleve andre kirker end deres egen lokale og se kirkerummet forandret for en stund. Både at få nye kunstindtryk men også høre hvad andre kirker har af spændende historier. Og så et helt andet publikum ind.

Charlotte Tønder er professional kunstner, gennem 20 år med eget galleri i København K. Hvor hun udstiller eget kunst samt repræsenterer andre kunstnere. Bor selv i Gentofte ved Nymosen i Vangede med sin mand og 2 hjemmeboende børn – Elizabeth og Louis, hund og kat.

Udstillingen

Den samlede udstilling åbner lørdag den 7. november kl. 9.30, hvor såvel borgmester Hans Toft (C) og Gentoftes provst, Peter Birch, vil tale om kunsten i kirken. Det sker ved en højtidelighed i Helleruplund kirke.

De i alt 20 professionelle kunstnere vil hele weekenden være til stede i den kirke, hvor netop deres værker er udstillet.

Her vil gæsterne kunne opleve kunsten i de ganske storslåede rammer, som kirkerne repræsenterer – og det vil selvfølgelig være muligt at tale med kunstnerne om, hvordan de kom frem til netop dette værk med de virkemidler.

Bag projektet står to Gentofte-kunstnere. Martin Pop og Charlotte Tønder har taget initiativ til det store projekt, og de har mødt stor velvilje fra de lokale kirker.

”Kunst i kirken” er støttet af Gentofte Kommunes kulturpulje og af Gentofte Provsti.

Charlotte Tønder

Charlotte Tønder

menu
menu