Studenterne springer ud

Studenterne springer ud

Studerende bliver studenter på Hvidovre Gymnasium & HF

Tiden er kommet, hvor afgangseleverne ikke længere er elever, men nu er blevet studenter.

I torsdags klokken 8.30 kom den første tårevædede og stolte elev løbende ud af lokale 134, og mormor satte studenterhuen på Cecilias hoved. Solen stod højt på himlen, og der var varmt og lyst i Vandrehallen.

3.G’erne og 2.HF’erne har ventet spændt, og længe, på denne tid. De griner, de græder, og der lettes 15 kilo fra deres skuldre, det øjeblik huen bliver placeret på hovedet.

Retningslinjerne for huepåsætningen er anderledes, end de plejer at være. Der må maksimalt være tre gæster til hver student, og et kvarter efter eksamen er afsluttet, skal de sammen forlade skolen og tage hjem og fejre videre med deres familier. Men det gør ikke deres dag mindre speciel. Balloner, blomster, flag og konfetti er der nok af, og luften er tyk af både lettelse og forventningens glæde.

Skolens elever må gerne være til stede på skolen, og der er stor opbakning blandt klassekammeraterne. De er nervøse på hinandens vegne, de bliver rørte og stolte, og de klapper og ønsker hinanden tillykke, når den nyudklækkede student kommer ud fra den sidste eksamen.

Selvom Coronavirusset har påvirket de mange traditioner, bliver studenterne fejret til fulde. Onsdag den 24. juni skal studenterne have taget klassebiller med deres flotte huer og store smil. Om aftenen samles eleverne klassevis til middag med deres lærere.

På fredag den 26. juni dimitterer studenterne officielt fra Hvidovre Gymnasium & HF, når rektor overrækker dem deres velfortjente eksamensbeviser. Herefter sendes de glade, unge mennesker ud på de festligt pyntede studentervogne – klar til at køre ud og indtage verden.

menu
menu