SUNDHEDSVÆSENET ER DET VIGTIGSTE EMNE I DEN KOMMENDE VALGKAMP

SUNDHEDSVÆSENET ER DET VIGTIGSTE EMNE I DEN KOMMENDE VALGKAMP

Vi har alle sammen været der, ved en hospitalsseng enten som pårørende eller patient. Og vi kender alle sammen historierne, de gode, de triste og dem hvor tingene skulle have være gjort anderledes.

Sundhedsvæsenet er det der samler vores velfærdssamfund, det byder på lykkelige stunder for nybagte forældre, til røntgen og gips på den uheldige teenager og til den palliative behandling (dødslindrende) for den cancerramte og dennes familie i den sidste ende af forløbet. Og midt i alt dette står vores fagprofessionelle, de rummer, behandler, trøster, og under nogle arbejdsvilkår, der ikke ligefrem er prangende.

Som sygeplejerske i politik bliver jeg dagligt fortørnet over den prioritering der foregår med pengene i Region Hovedstaden og i Folketinget. Politik der baseres på enkeltsager og hvor løsningerne på problemer som f.eks. liggesår og bedre ernæring for de indlagte, ender med oprettelsen af et nyt taskforce, en ny kvalitetsafdeling og et nyt screeningsværktøj der koster på den allerede sparsomme tid hos de fagprofessionelle. Løsningen er aldrig en ekstra mand på gulvet hos patienten.

Hvorfor ender vi politikere så med at træffe så dårlige og dyre beslutninger som ikke kommer den enkelte patient til gavn? Sandheden er nok at størstedelen slet ikke kan gennemskue kompleksiteten i sundhedsvæsenet og derfor forlader sig på den stadigt voksende administration uden at sætte sig reelt ind i sagerne eller stille spørgsmålstegn ved prioriteringen.

Jeg håber 2019 bliver året hvor der vælges flere dygtige sundhedspolitikere med indsigt i folketinget, og hvor vi starter med at prioritere pengene til gavn for patienten og vores fælles sundhedsvæsen. Derfor er sundhedsvæsenet det vigtigste emne i den kommende valgkamp!

Christine Dal Thrane,

Sygeplejerske Hvidovre Hospital og Regionsmedlem Venstre

menu
menu