Surfski-dronningen fra Hvidovre

Surfski-dronningen fra Hvidovre

Emma Broberg har taget den nye sport til sig og bliver bare bedre og bedre

RONING: Hun startede året med en måneds træningslejr i Cape Town i februar for at lære fra de bedste i verden. Siden er Emma Broberg gået ubesejret igennem sæsonen. Når hun ikke selv træner til VM, der forgår i Hong Kong i november, bruger hun sin fritid på at udbrede sporten til Danmark. For hvad går surfski egentlig ud på?

Surfski Kajakken er specieltbygget til at tilbagelægge 20-30 km ved at bruge fremdriften fra bølgerne. Det er en ny, men stærkt voksende sport. Der er ingen tvivl om at sporten, gennem de seneste år er blevet alment kendt blandt kajakroere, og der er ingen tvivl om, at Emma Broberg har en stor del af æren i denne udvikling.

Når Emma Broberg ikke har instruktørhatten på, så rejser hun rundt i Norden og ror stævner for at få erfaring som forberedelse til VM. Hun har vundet Artic Sea Kayak Race i Nordnorge, Aterra Wave challenge i Helsingør, Bellevue Ocean Race, Åbne Svenske mesterskaber, Vågryttaren i Göteborg, den samlede Surfski- Open cup samt vundet DM for tredje år i træk.

Ambitionerne er høje frem mod VM.

- Nogen tror, det handler om, at jeg bare skal tage ned i klubben og træne surfski, men surfski er ikke bare det at ro. Det handler i høj grad om skills og om at ro klogt, fortæller Emma Broberg.

- I princippet er denne sport så ny, så der er ikke rigtig nogen, der har vist mig vejen til succes. Træningsmetoder, træningsmiljø, udstyr, stævner, træningslejr, coaching har jeg i høj grad selv udviklet. Meget tid og energi har handlet om at finde ud af, hvordan bliver man god til surfski i Danmark, og hvordan vi får sporten til at vokse i Danmark.

Trods de mange tanker, udfordringer og projekter i forhold til udbredelse af sporten håber Emma Broberg på et godt resultat ved VM. Sidste år blev hun nr. 5 til EM. Et fint, men også lidt skuffende resultat. Australien, Sydafrika og New Zealand kommer til at være stærke til VM, men mon ikke Emma Broberg alligevel vil gøre sit ypperligste for at få en god placering blandt verdenseliten?

ebo@hvidovreavis.dk

menu
menu