Susanne åbner havelågen lørdag

Susanne åbner havelågen lørdag

Susanne Bennnekou fra Ulsevej 57 lader havelågen stå åben i morgen lørdag den 17 august kl-10-12, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge ind. Hun er nemlig en del af den landsdækkende event ”Åben Havelåge 2019”, hvor sprøjtegiftfrie haveejere viser deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit. Hun håber, at rigtigt mange vil kigge forbi og få en god snak om havelivet.

Eventen ”Åben Havelåge 2019” skal skabe mere liv i de danske haver og inspirere danskerne til at lægge giften fra sig og dermed hjælpe naturen og skåne vores grundvand. En af dem, der har valgt at åbne sin havelåge, er Susanne Bennekou. Hun viser gerne sin have frem for at dele sin haveglæde og give andre lyst til at få mere liv i haven.

- Min have er en lille rækkehushave som har karakter af en skovhave/urban farm – det vil sige med en masse frugttræer/buske, køkkenhave, høns og plads til natur. Selvom haven er lille vil jeg gerne vise, at der er mange muligheder, og måske jeg kan inspirere andre til også at få lyst til at bruge deres have noget mere, fortæller Susanne.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der sammen står bag ”Åben Havelåge 2019”, som led i projektet Giftfri Have. Overalt i landet holder haveejere havelågen åben i weekenden 17. og 18. august for at vise deres giftfrie haver frem. Eneste krav til haveejerne er, at deres have skal være tilmeldt Giftfri Have, og der ikke må tages entre. Derudover er der ingen krav, og haveejerne kan derfor være både nybegyndere og garvede, selvforsynende med grøntsager eller rosenentusiaster.

Formålet med ’Giftfri Have’ er at hjælpe haveejere med at holde haven uden gift. Mange haveejere vil rigtigt gerne lægge sprøjtegiften på hylden men mangler erfaring i og praktisk viden om, hvad man så gør. I de Åbne Havelåger kan man få råd og inspiration og først og fremmest se, at det kan lade sig gøre i praksis og dermed skåne grundvandet, mangfoldigheden af vilde planter og dyr og menneskers sundhed.

Frodighed og bedre balance i haven

Drop giften og styrk havens naturlige symbiose af smådyr og planter, der bestøver hinanden og lever i balance med og af hinanden.Tiltræk nyttedyr til haven, hvis du har problemer med skadedyr i haven. De klarer arbejdet for dig.Sæt bunddække i stedet for at bruge al din tid på at holde staudebedet fri for ukrudt. Bunddække holder ukrudtet væk og beskytter jordbunden mod udtørringBrug organisk gødning, hent kompost fra genbrugspladsen eller lav den selv. Kunstgødning får planterne til at vokse hurtigt, men det svækker dem og gør dem modtagelige for sygdomme og skadedyr.

menu
menu