Svensk besøg i Hvidovre

Svensk besøg i Hvidovre

Viceborgmester Mikkel Dencker har netop været vært for Jimmie Åkesson, som er partiformand for DFs svenske søsterparti Sverigedemokraterne

- Han var i Hvidovre som optakt til det svenske kommunalvalg senere på året. Først og fremmest ville Jimmie Åkesson, til inspiration for sit eget parti, høre om dansk kommunalpolitik og Dansk Folkepartis rolle og i særdeleshed hvordan DF i Hvidovre har et godt samarbejde med Socialdemokraterne, fortæller Mikkel Dencker.

- For det er et faktum at Sverigedemokraterne, til trods for at partiet har omtrent samme størrelse som DF, slet ikke har opnået den samme placering og betydning i det politiske landskab i Sverige, som DF har opnået i Danmark. Dette skyldes en isolation, som de øvrige partier i Sverige har givet Sverigedemokraterne og som partiet gerne vil ud af.

- Desuden ville Jimmie Åkesson også høre om lokal og borgernær velfærdspolitik og om hvordan vi her i Hvidovre - og i Danmark i det hele taget - håndterer udsatte boligområder og integration på lokalt plan. Derfor lagde vi under besøget vejen forbi det nye sundhedscenter, hvor håndværkerne var ved at lægge sidste hånd på nyindretningen af det gamle posthus. Vi var også forbi Avedøre Stationsby, hvor jeg fortalte Jimmie Åkesson om hvordan vi i Hvidovre målrettet har arbejdet på at balancere beboersammensætningen ved at kommunen har overtaget anvisningsretten fra boligselskabet.

Under hele besøget var Sveriges Radio med, hvor de interviewede os om lighederne mellem Sverigedemokraterne og Dansk Folkeparti og mellem dansk og svensk kommunalpolitik, samt om forskellene mellem dansk og svensk måde at håndtere udsatte boligområder og integration, slutter Dencker.

red

.

.

menu
menu