Syv guldmedaljer til Hvidovre-roer

Syv guldmedaljer til Hvidovre-roer

Magnus Sibbersen ryddede næsten hele hylden for guldmedaljer ved de nordiske mesterskaber

KAJAK: Med det bedste resultat nogen sinde for Hvidovre Kajakklub til et nordisk mesterskab strøg Magnus Sibbersen af med syv nordiske mesterskaber og én sølvmedalje fra Jønkøbing i Sverige. Nu lægges der an til DM om tre uger.

Hvidovre Kajakklub har et par unge stortalenter, men Magnus Sibbersen i klassen for unge drenge til og med 18 år, stak lidt af fra de øvrige ved at rydde næsten alle hylder for guldmedaljer ved de nordiske mesterskaber. Han brugte sin sidste sæson i U18-klassen ved dette års mesterskaber til at stille op i hele 8 løb. Syv af dem gav guld og 1 sølv.

Forventningerne var også på forhånd i top, da Magnus for tre uger siden blev dobbelt europamater i sin ener-kajak på 500 m og 1.000 m. Magnus vendte mandag aften hjem fra VM hvor det blev til en flot 7. plads i ener-kajak på 500 m og en vundet B-finale på 1.000 m. Fredag morgen gik turen videre til Nordiske mesterskaber i Sverige. Magnus drøm til Nordiske mesterskaber var at vinde alle ener-kajakløbene 200 m, 500 m, 1.000 m og 5.000 m.

Allerede første løb gav guld til Magnus Sibbersen, da han i toer-kajak med makkeren Mikkel Guldberg fra Silkeborg Kajakklub trods lidt vind vandt overbevisende med næsten et halvt sekunder ned til 2. pladsen. Næste start var i ener-kajak på 500 m hvor Magnus er regerende europamester, her blev det til en sikker sejr, hvor Magnus styrede løbet fra start til slut. Eftermiddagen blev indledt med 1.000 m i toer-kajak sammen med Mikkel Guldberg, indtil 800 meter lå de side om side med den anden danske båd, men satte herfra farten op og vandt løbet med en lille bådlængde. Kun 50 min senere gjaldt det så ener-kajakken over 1.000 m, hvor Magnus er regerende europamester. Magnus tog starten og styrede løbet fra start til slut.

Lørdagen blev afsluttet med 5.000 m ener-kajak, med 19 både til start, heraf fem danske, fem svenske, fire norske og fem finske både, blev det en vild start. Vinden og bølgerne var kraftige. Magnus Sibbersen kom godt fra start og var med i førerfeltet med to andre danske roere. Blot 500 meter før mål, trak han taktisk rigtigt fra de to andre og vandt 5.000 meter løbet i suveræn stil.

Er meget suveræn lørdag var for Magnus afsluttet med fem guldmedaljer af fem mulige.

Søndagen til nordiske mesterskaber blev vanen tro for den danske “sommer” et skift mellem regn og solskin. Magnus startede dagen med, at vinde 200 m i sin ener-kajak. Søndag eftermiddag var det så fire-kajak på 1.000 meter og toerkajak på 5.000 meter foregik i bøvlet vejr med flere skift. I fire-kajakken blev det til en sikker guldmedalje med en halv bådlængde til nr. 2. Toerkajakken over 5.000 m blev i roet sammen med Mikkel Guldberg fra Silkeborg. Magnus & Mikkel trak feltet i det meste af løbet og havde taget meget vand ind i kajakken grundet store bølger. Desværre slap kræfterne lidt før mål og måtte derfor nøjes med en sølvmedalje.

menu
menu