”The Stars are out tonight...”

”The Stars are out tonight...”

Et overflødighedshorn af nedslag i syv årtiers rockhistorie rigt illustreret med mere end 175 fotos

Henrik Hildebrandt, der har boet i Hvidovre i 30 år, er fotograf og har fotograferet i de sidste i 40 år. Han har, som et af sine specialer at fotografere til koncerter, og har i den forbindelse set og mødt rigtig mange musikere fra ind- og udland.

Resultatet af 40 års arbejde bag kameraet i et forsøg på at fange musikkens magiske momenter og ti års bestræbelser på at gøre det samme i ord er nu samlet i bogen “The Stars Are Out Tonight”, som udgives af forlaget Vilhelm den 15. august.

For Henrik Hildebrandt, der sammen med Thomas Vilhelm, står bag bogens indhold, er det lidt af en drøm, der er gået i opfyldelse, idet deres tekster og billeder endelig præsenteres i den form, de længe har ønsket sig, og hvor det visuelle og det sproglige element supplerer hinanden i fortællingen.

Overflødighedshorn

“The Stars Are Out Tonight” er et overflødighedshorn af nedslag i syv årtiers rockhistorie rigt illustreret med mere end 175 fotos, der hovedsageligt stammer fra fotograf Henrik Hildebrandts enorme arkiv, befolket af de mest toneangivende britiske og amerikanske stjerner, indfanget foran og bagved scenen fra 1979 til 2019. De mange korte som længere essays om banebrydende albums, vigtige koryfæer og skelsættende begivenheder gennem tiden er skrevet af forfatter og musiker Thomas Vilhelm, der samtidig hylder en række af de personligheder, der har forladt os de senere år.

Derudover byder “The Stars Are Out Tonight” på en interviewsamtale mellem forfatteren og fotografen, hvor Henrik Hildebrandt fortæller om sit virke og mødet med en del af de omtalte navne i bogen, plus codaen “Woodstock-generationen 1969-2019” i anledning af 50-årsdagen for den mest legendariske festival over dem alle.

Der gås såvel kærligt, kritisk og kontant til værks i krydsfeltet mellem nørdet begejstring og det mere køligt analyserende overblik, når de mange kunstnere og deres produktion ses efter i sømmene. Hvad har overlevet tidens tand? Hvem er i besiddelse af den rette star quality? Får de mange millioner af fans noget for pengene? Er det enorme rockcirkus ved at fare vild i manegen? Vilhelm og Hildebrandt sætter skarpt på disse emner med nye vinkler og enkelte overraskende vurderinger.

Fra Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Ray Charles og James Brown over The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash og Leonard Cohen til Frank Zappa, David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, The Police, Prince samt Bruce Springsteen, Patti Smith, Nick Cave, Elvis Costello, Lenny Kravitz og mange flere - stjernehimlen funkler af de levende og de døde, legenderne, giganterne og stilskaberne i denne nye og ambitiøse rockbog.

Bogen

Bogen

menu
menu