Til ungdoms OL

Til ungdoms OL

17-årige Thomas Jensen fra Hvidovre Roklub repræsenterer dansk rosport i Argentina

RONING: Nu har flere års arbejde med ungdomsroning i Hvidovre Roklub givet det højest opnåelige resultat ved udtagelsesløbet den 24. august 2018 til de ungdoms olympiske lege i Buenos Aires i Argentina.

17-årige Thomas Jensen fra Hvidovre Roklub vandt single-sculler OL udtagelsesløbet på distancen 500 m sprint med næsten en bådlængde foran nummer to. Præstationen betyder at Thomas Jensen skal repræsentere dansk rosport som eneste roer ved OL i Argentina i perioden 7. til 11. oktober 2018.

Thomas Jensen har roet som eliteroer i tre år og har fra den første dag, han begyndte på kaproning, udtrykt ønsket om, at han en dag gerne vil deltage ved OL som roer og dermed repræsentere Danmark og rosporten på allerbedste vis. Roklubben har således hele tiden kendt til Thomas Jensens langsigtede mål velvidende, at en OL billet nok tidligst kunne kommer på tale i 2024. Ingen havde regnet med, at han i 2018 kvalificerede sig til et ungdoms OL, hvorfor det var en kæmpe overraskelse, da han roede over målstregen og dermed havde en OL-billet i hånden.

Thorben Thyren formand for Hvidovre Roklub: - Dette er et meget stort resultat og en kæmpe overraskelse, da det er første gang i klubbens historie, at en roer fra Hvidovre Roklub er udtaget til ungdoms OL. Der er meget stor respekt for Thomas Jensen, og vi glæder sig til at følge ham i årene fremover. Vi håber på sigt også at se ham ved OL for seniorer måske allerede i 2024?

Thomas Jensen har tidligere i denne rosæson deltaget i flere internationale konkurrencer herunder Hamborgs internationale junior regatta, EM i Frankrig, Nordiske Mesterskaber, der i år blev afholdt i Sorø, og Cup de la Jeunesse i Cork i Irland alle med flotte placeringer til følge. Han er en del af ABAX Danmark i forbindelse med deres talentprogram, ABAX-Talents.

Hvidovre Roklub og Thomas’ familie sender ham til Argentina den 2. oktober 2018. Alle håber, at han opnår en god placering ved OL og ønsker ham held og lykke på rejsen.

ebo@hvidovreavis.dk

menu
menu