Til VM i Dubai

Til VM i Dubai

17-årig para-atlet fra Hvidovre debuterer ved VM i Dubai

ATLETIK: Bjørk Nørremark fra Hvidovre Atletikklub skal i næste uge med til VM i para-atletik for første gang nogensinde. Hun er den yngste i den danske trup med sine blot 17 år. I alt deltager 11 danske atleter.

Bjørk er et ungt talent fra Hvidovre og er derfor en spændende outsider i den danske trup som også består af den regerende verdensmester i længdespring, Daniel Wagner.

Bjørks handicap er medfødt og hun mangler sin venstre underarm. Hun træner til daglig i Hvidovre Atletikklub, sammen med alle de andre atleter, og har aldrig set sig selv som handicappet. Med tiden er hun dog blevet klar over, at hun rent faktisk kan være en rollemodel for andre med et handicap og det synes hun betyder noget. Og så er det fedt at konkurrere mod folk, som ligner hende selv.

Til daglig går hun i skole, men har også et firma med sin tvillingesøster, hvor de laver net som de sælger via deres Instagramkonto. Når Bjørk deltager til VM er der både medaljer og vigtige ranglistepoint på spil, som kan være et skridt på vejen til at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Tokyo.

VM afholdes fra den 7. til 15. november, og hun stiller op i disciplinerne 100 m, 200 m og længdespring. Bjørk er netop hjemvendt fra træningslejr på Tenerife og hun tog af sted til Dubai i lørdags.

foto: Louise Dyring/ DIF

foto: Louise Dyring/ DIF

menu
menu