Tilgængelighed, tilgængelighed....

Tilgængelighed, tilgængelighed....

...tilgængelighed. Og helst for alle.

Kørestolsbrugere, gangbesværede, svagtseende og synshandicappede har det ikke altid let. Hverken generelt eller konkret i Hvidovre. Det viste Hvidovre Avis, da vi var på tilgængelighedsreportage i det nye Sundhedscenter, og det blev tydeligt for alle, at handicaptoilettet kun kunne benyttes af kørestolsbrugere, hvis de ellers kunne leve med at tisse for åben dør.

Senest har avisen været en tur i Naverporten, og her viser det sig at være ualmindeligt svært at færdes på fortove - og især fra fortove og videre til f.eks. en bus. Hvis man på en eller anden måde har et syns- eller gang-handicap.

Ret skal være ret, området var heller ikke videre tilgængeligt før trafiksaneringen gik i gang. Men det er jo netop ved en trafiksanering - eller ny- og ombygning - at det kunne være hensigtsmæssigt at gøre noget ved forholdene, frem for bare at fastholde det gamle niveau. Hvorfor ikke gå skridtet videre fra bare at overholde mindstekravene, til i stedet hver gang at sikre, at der er universel adgang for alle borgere - uanset fysisk og psykisk formåen?

Ja ja, det bliver selvfølgelig dyrere at gøre det på den måde. Men hvem vil bruge pengene på flotte løsninger, hvis det alligevel ikke er for alle? Man kunne faktisk hævde, at løsninger, der ikke er for alle, ikke er særlig flotte. I hvert fald hvis man ser det fra et inkluderende synspunkt.

menu
menu