Tirsdagens valg - hvad står på spil?

Tirsdagens valg
- hvad står på spil?

Uanset at valgbulderet længe har været i gang med kritik, og meget delte meninger i indlæg fra kommunevalgets kandidater og partier, må man vist konstatere, at de valgmøder der hidtil har været afholdt i Hvidovre, ikke har budt på bemærkelsesværdige konfrontationer.

Flere har endda betegnet møderne som decideret kedelige, og at der næsten har været udtrykt for megen enighed. Well – kommunalpolitik bør vel også være noget der ligner 90 % samarbejde om alment fornuftige tiltag og initiativer for borgerne. Og så de resterende 10 % til de mere politiske manifestationer og hjertesager.

Men selvfølgelig er der forskelle, og ren idyl er der altså ikke! Det socialdemokratiske ”regeringsparti” i Hvidovre vil selvfølgelig gerne genvinde det absolutte flertal, som man havde for år tilbage. Det bryder resten sig bestemt ikke om. Sagt ligeud frygter de en massiv gennemtromlet lokalpolitik uden dialog. Eksempelvis har en sag som A-gruppens udbygningsplaner med flere boliger i grønne områder, vakt meget modstand. Og det er vel også noget der bør sættes til diskussion?

Efter forrige valg måtte socialdemokraterne – for at være sikre på borgmesterposten – indgå samarbejde og konstitueringsaftaler med bl.a. Dansk Folkeparti og lidt overraskende de to konservative, der så senere blev ”afhoppere” i byrådet, p.g.a. af kritik fra den lokale bagland og partiledelsen.

SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.

De såkaldt ”borgerlige” partier, Konservative, Venstre og Nye Borgerlige kæmper indædt for et borgmesterskifte, mens de radikale drømmer om langtidsplanlægning, mens den upolitiske Hvidovrelisten især har bekæmpet planerne om en større boligmasse med endnu flere indbyggere i Hvidovre. Alle har dog udtrykt ønske om en bevarelse og udbygning af de i forvejen sparsomme rekreative arealer og samtidig få vore idræts- og fritidsaktiviteter up to date.

Så uanset den tilsynelandende store enighed, er der utvivlsomt flere ting der adskiller partierne – og ikke mindst personerne – når der skal gøres status efter tirsdagens kommunalvalg.

Måtte fornuft og jævn menneskekløgt vinde indpas!

menu
menu