To Hvidovre-piger med i U20 verdensmesterskaber

To Hvidovre-piger med i
U20 verdensmesterskaber

ATLETIK: I går, mandag den 9. juli startede U20 verdensmesterskaberne i atletik op i finske Tampere med mere end 1.500 af verdens største atletiktalenter fordelt på mere end 160 lande. Og blandt dem befinder sig de to store lokale kastetalenter, Thea Jensen og Annesofie Hartmann, fra Hvidovre AM.

Allerede i vinter opfyldte 19-årige Thea Jensen kvalifikationskravet i kuglestød, da hun vandt det danske seniormesterskab i kuglestød med 14,71 meter, hvilket var en cm længere end kvalifikationskravet på 14,70 meter. Men da kvalifikationsperioden først startede op 1. maj, så kunne det ikke bruges i den sammenhæng. Det kunne dog bruges som motivationsmæssigt brændstof til træningen, og med syv ugentlige træningspas hver eneste uge, så var det en velforberedt atlet, der tog fat på udendørssæsonen for otte uger siden.

Tættest på var Thea Jensen, da hun blev en overraskende nummer tre med 14,65 meter i tyske Halle til at stævne, hvor en stor del af den nordeuropæiske elite var samlet, blot sølle fem cm fra kravet. Trods stævner i både Danmark, Sverige og Tyskland, så var det først i sidste uges internationale Copenhagen Athletic Games på Østerbro Stadion, at kravet blev indfriet, da hun i et skrapt internationalt seniorfelt blev trukket frem til 14,78 meter, og dermed indfrielse af VM-kravet og satte samtidig Dansk U20 Rekord.

- Jeg er superglad over endelig at klare kravet, og det er en stor tilfredsstillelse at man når i mål med en meget ambitiøs og høj målsætning. Nu skal der satses til VM, og så må vi se hvad der sker, sagde en lettere euforisk Thea Jensen efter sit lange stød.

I sidste øjeblik

Den et år yngre træningskammerat, Annesofie Hartmann, deltog ved sidste års VM U18 i diskoskast, hvor hun overraskende blev nummer 14, og kun var to placeringer fra at komme i finalen. I år er hun dog oppe mod et år ældre konkurrenter, og skulle kaste længere end 49,00 meter, mere end tre meter længere end sidste sæson, for at kvalificere sig. Annesofie Hartmann var rigtig tæt på at klare kravet, da hun vandt en tre nationers landskamp i Portugal med 48,92 meter, blot otte cm fra kravet.

Det var dog først fire dage før deadline ved et stævne på hjemmebanen på Hvidovre Stadion, at hun i konkurrencens allersidste kast formåede at fange sæsonens hidtil bedste resultat med 50,24 meter, og dermed indløste billet til sit andet VM.

- Jeg er så taknemmelig over, at jeg igen skal med til et VM, og glæder mig helt vildt. Det var en stor oplevelse første gang, og selv om jeg er blandt de yngste, så skal den have gas til VM, så det bliver en god oplevelse, sagde en meget tilfreds Annesofie Hartmann efter sin VM-kvalifikation.

Også Hvidovre AM’s sportschef, der samtidig er personlig træner for de to kastere, Michael Bruun Jepsen, var naturligvis også både glad og stolt over sine to atleter: - Globalt set er atletik gigantisk stort, så det er helt unikt, at vi formår at få hele to atleter gennem nåleøjet på samme tid. Det sender et stærkt signal til alle vores unge medlemmer, om at hvis man har evnerne og indstillingen, så kan det lade sig gøre at blive en del af verdenseliten, selv om man kommer fra Hvidovre. Begge piger ligger omkring nummer 20 på verdensranglisten, så de er ikke umiddelbart kandidater til at komme i finalen blandt de 12 bedste, men vi går da efter det, og så må vi ses hvad der sker...

Thea Jensen.foto: Michael Hyllested

Thea Jensen.foto: Michael Hyllested

Fra kastelandskamp Portgual, Annesofie Hartmann, Michael Bruun Jepsen, Thea Jensen, Stefan Lehnert.

Fra kastelandskamp Portgual, Annesofie Hartmann, Michael Bruun Jepsen, Thea Jensen, Stefan Lehnert.

menu
menu