To Hvidovrepiger nu klar med debutalbum

To Hvidovrepiger nu
klar med debutalbum

To Hvidovre-piger, Pia og Anette, med gruppen “Hot Flush”, udsender på fredag den 12. oktober deres debutalbum “Better Late Than Never”.

Og bedre sent end aldrig, er der bogstaveligt talt noget om, når "Hot Flush" først nu udsender debuten. De to kvinder Pia Melnyk og Anette Dannesro har kendt hinanden i 26 år.

De mødtes første gang hos en kongelig operasangerinde, hvor de hver især gik til sangteknik. På det tidspunkt var de i øvrigt begge bosiddende i Hvidovre. De blev rigtigt gode venner og der gik ikke lang tid, før de begyndte at lave musik sammen. Men der skulle altså gå 26 år, før deres første officielle udgivelse blev en realitet.

Vi er jo legekammerater!

Et kig i et gammel fotoalbum betød desuden at de efter et stykke tid, fandt ud af, at de havde mødt hinanden tidligere, at de faktisk havde leget sammen som børn i Hvidovre. Anette flyttede for et par år siden til Holstebro, hvor hun er bosiddende i dag. Men hun er ofte i Pias studio (Olga Studio) i Hvidovre for at skrive og indspille musik. Det er også her det aktuelle album er indspillet.

- Vi har længe haft drømmen om at udgive vores egen musik, men aldrig rigtig haft modet til at gøre det. Sidste år fik vi en opgave som korsangere og det gav os sparket og modet til at springe ud i det. Derfor hedder CD’en også: BETTER LATE THAN NEVER - ud fra devisen om at det er bedre at gøre noget end at sidde på plejehjemmet og ærgre sig over, at man ikke fik gjort noget ved sine drømme, fortæller Pia Melnyk og Anette Dannesro.

Pia Melnyk skrev og indspillede CD’en til TV3 serien “Baren” i 2002, og har derudover lavet jingles til TV3 og speaks til Radio2 og TV2. Anette Dannesro har været ensemblesanger i Køge Musical Teater med Andreas Bo som instruktør og Mastodonterne med Sebastian som instruktør. Derudover har de sunget kor sammen for mange forskellige artister. De mange musikalske projekter har imidlertid ikke slukket deres tørst for at lave deres egen musik.

Om parforholdet

“Hot Flush” er det engelske udtryk for de hedeture kvinder i overgangsalderen kan opleve, men for Pia Melnyk og Anette Dannesro, der udgør duoen, skal navnet ikke tages så bogstaveligt.

- For “man kan jo stadig være hot stuff, selvom man får et hot flush”, griner de to albumaktuelle kvinder. Albummet er et moderne take på smooth soulpop med silkestrygere, ambient keyboards og bløde guitar-fills, der sammen med de to bærende kvindevokaler skaber et introspektivt lydunivers fyldt med ro og sørgmodighed. Som for eksempel på nummeret “Maybe”, hvor Pia Melnyk synger duet med Jens Runge. Det guitardrevne nummer skildrer et såret parforhold, der lider under misforståelser og mangel på kommunikation. “Maybe” finder sted i selverkendelsens øjeblik. Dér, hvor parterne hver især indser, at de måske selv bærer en del af ansvaret for parforholdets tilstand.

Med sig på albummet har de altså guitaristen Jens Runge, der har spillet, indspillet og turneret med et utal af danske musikere med som blandt andre Hanne Boel, Kasper Winding, Sanne Salomonsen, Tamra Rosanes, Søs Fenger, Anne Linnet og Zindy Laursen.

mads-

menu
menu