To kunstværker til Risbjerggård

To kunstværker til Risbjerggård

De to billedkunstnere Thomas Poulsen/FOS og Anders Bonnesen står bag hver sit værk, der skal udsmykke Hvidovres kommende kulturcenter på Risbjerggård

Betonblokke med poesi der peger ud og rundt i Hvidovre og markante skulpturer, der skal sidde på og inde i Risbjerggård kulturhus er de to værker, der kommer til at pryde Hvidovre Kommunes kommende kulturcentrum.

Egentlig skulle der vælges mellem de to forskellige kunstværker, men Bymidteudvalget foreslog begge kunstværker, og med ekstra støtte fra Statens Kunstfond valgte kommunalbestyrelsen tirsdag aften at følge udvalgets indstilling.

De to kunstspor er skabt af henholdsvis Anders Bonnesen og Thomas Poulsen, sidstnævnte også kendt under kunstnernavnet FOS.

160 sætninger

Anders Bonnesen har med sit forslag udvalgt i alt 160 sætninger fra debutbøger af Hvidovres store digtere, Michael Strunge og F. P. Jac.

- Anders Bonnesen tager afsæt dels i byens gader og rundkørsler, i asfalten og de hvide striber heri og dels i en inddragende leg med sproget. Sætningerne tænkes placeret inde i Kulturgården og i arealet umiddelbart uden for, lyder det blandt andet i beskrivelsen af værket.

Ydermere påpeges det, at værket kan knop knopskyde og “forplante” sig andre steder i byen.

- Alle 160 sætninger skal således ikke samles i og omkring Kulturgården, men kan blive en identitetsmarkør for Hvidovre og en reference til Bymidten i flere områder af kommunen, beskrives det.

Skulpturer taler med hinanden

Det andet kunstværk er udformet af Thomas Poulsens/FOS og består af en række markante og store skulpturer, der skal placeres på kulturhusets facade og i nogle tilfælde indenfor.

- De udvendige skulpturelle værker og de foreslåede skulpturelle indslag i de indre rum vil kunne opleves som en sammenhængende scenografi, hvor værkerne taler med hinanden, men de vil også kunne opleves i deres individuelle ret. Både i sin helhed og i de enkelte dele fremstår Thomas Poulsens idé til en udsmykning som en imødekommende gestus, der rækker ud til byens borgere og lokker med humoristiske, overraskende og legende figurer og sanseligheder, lyder det i beskrivelsen af værket.

Statens Kunstfond vil bidrage med i alt godt 1 mio. kr. til kunstværkerne. Kunstprojektets anlægssum vil herefter udgøre 2,450 mio. kr., hvilket betyder, at Hvidovre Kommune betaler differencen på 1,425 mio. kr.key

De kommende bygninger i Risbjerggård kulturcenter skal også udsmykkes med kunst.

De kommende bygninger i Risbjerggård kulturcenter skal også udsmykkes med kunst.

menu
menu