To lokale ishockey-piger med til OL i Kina

To lokale ishockey-piger
med til OL i Kina

Hvidovre Ishockeyklub bliver repræsenteret ved vinter OL i Beijing

ISHOCKEY: I november måned lykkedes det Danmark at kvalificere sig til vinter OL i Ishockey for kvinder, og holdet har nu gang i de sidste forberedelser inden rejsen til Beijing. Det er lidt af en bedrift med omkring 200 seniorspillere registreret i Danmark og dertil omkring 15 spillere i udlandet, primært Sverige.

Den danske Liga leverer omkring halvdelen af spillerne til OL-holdet, så klubberne i Danmark står for et betydeligt aftryk på den danske deltagelse.

- OL er det største indenfor kvindeishockeyen og vi er stolte over at kunne sende Julie Østergaard og Casandra Repstock-Romme afsted, for at repræsentere de danske farver, fortæller Hv.IK-formanden Henrik Thomsen

At HvIK ydermere var repræsenteret med en håndfuld spillere i kampen om OL pladserne, gør ikke bedriften mindre fra Hvidovres side. Det er jo et fælles projekt blandt alle kvindelige spillere i Danmark, at kunne deltage ved OL. Uden de mange unge, der drømmer og arbejder hårdt hver dag, stod vi ikke med et landshold, der kan gå hen og spille en kvartfinale ved vinter OL.

Kæmpe bedrift

Som nævnt, har HvIK to spillere med på holdet, der drager til Beijing.

- Det er fantastisk og en kæmpe bedrift hele vejen rundt. Herfra skal der lyde et stort tillykke til alle der har bidraget til, at det er lykkedes en lille ishockeynation som Danmark, at spille sig til en plads på den største scene.

Udover de udtagne spillere er der en række spillere som står klar i kullisen, hvis det skulle vise sig, at der blev brug for dem på grund af skader eller sygdom.

Truppen til OL er mindre end til VM og derfor har der været ekstra kamp om pladserne til OL holdet. Klubben er stolte over at have fået to udtaget og at have en håndfuld spillere med i reservetruppen.

- Det afspejler at vi står stærkt på den nationale scene og vores talent-, udviklings- og fastholdelsesarbejde fortsat kaster gode spillere af sig. Langt, sejt træk har ført til de gode resultater.

HvIK har, sammen med de øvrige klubber, gennem en lang årrække arbejdet med at løfte niveauet hos spillerne og de vilkår, som de fungerer under i Danmark. Kvindernes turnering er nu blevet landsdækkende, der er kommet en pokalturnering også for kvinder, der er gennem de senest år kommet flere klubber med et kvindehold, og antallet af kampe i Danmark er blevet løftet.

- Ud over deltagelse i de nationale turneringer, har vi i Hvidovre også gennem en længere årrække deltaget i den næstbedste svenske række - Damettan Södra - som går så langt nordpå som Göteborg og Linköping. Spillerne har virkeligt ofret meget tid i den forbindelse, da det ikke er usædvanligt med en bustur på 5 timer hver vej, for at spille en kamp. Men det har været med til at udvikle spillerne og har for nogle også betydet, at de er blevet ‘opdaget’ af nogle af de svenske klubber, hvor de nu spiller. Heldigvis har vi nye talenter klar i kulissen, som så har kunnet træde til i stedet.

Unionen har sammen med DIF givet kvindeishockeyen langt bedre forhold i takt med, at spillerne har vist resultater internationalt.

Mange spillere er taget til udlandet de seneste år for at dygtiggøre sig, så konkurrencen om at komme med på landsholdet er øget i takt med at kvaliteten er løftet. I det lys er det stærkt gået af vores spillere, at de så godt repræsenteret i landsholdstruppen.

Glæder sig til at sidde i flyet

De to udtagede Hvidovre kvinder ser frem til en “once in a lifetime” oplevelse.

- Vi skal først og fremmest hen og spille en masse fantastiske kampe, men jeg glæder mig også bare til hele oplevelsen. Jeg glæder mig til at opleve OL-byen, åbningsceremonien og forhåbentlig hvis COVID tillader det, se en masse flot sport.

- Jeg forventer vi alle tager til Beijing og giver vores absolut bedste på banen, både for os selv, men også så vi kan vise hvad vores lille nation kan indenfor ishockeyen. Samtidig også at vi alle husker på at det her kan være en “once in a lifetime” oplevelse som de færreste får lov at opleve. Lige nu glæder jeg mig dog allermest bare til at sidde i flyveren og vide at, nu er jeg på vej, og at Corona ikke fik lov at tage denne oplevelse fra mig - for det har fyldt og fylder RIGTIG meget fortæller Julie Østergaard

-Det er altid en kæmpe ære at trække landsholdstrøjen over hovedet og spille med løven på brystet. Det er det vi træner og kæmper for at opnå. At vi som hold nu står her og skal deltage ved de olympiske lege er noget jeg, siden jeg startede, altid har drømt om men knap turde håbe på. OL er et mål jeg tror alle sportsudøvere kan relatere til som en af de største drømme og det største man kan opnå og at stå her og selv skulle deltage er en kæmpe ære og noget man vil tage med resten af livet frem! Jeg glæder mig utrolig meget til hele oplevelsen af rejsen, byen, stemningen, men ikke mindst til at pucken bliver smidt og vi er i gang lyder det fra Cassandra Repstock-Romme.

-Jeg ved hvor dygtige spiller vi har på det her hold så jeg går klart med en forventning om at kampene bliver tæt i gruppe spillet. Det er super dygtige hold vi skal møde men vi har igennem sæsonen spillet op mod de respektive hold på nær Kina som vi ikke kender så meget til endnu. Derfor tænker jeg ikke en kvartfinale er umuligt langt fra, hvis vi leverer det bedste, og så må vi se hvem vi så møder der slutter Cassandra Repstock-Romme.

Ventetiden er snart forbi

De sidste forberedelser op til afrejsen torsdag er gået ind for spillerne. De har som første prioritet at holde sig raske og fri for skader. Vilkårene er, at selvom det er en holdsport, må de træne individuelt, for at passe på sig selv.

Kina har ekstrem strenge krav til indrejse også for OL-atleter, så alle skal passe godt på sig selv og undgå smitte.

Derfor spillede Julie og Casandra heller ikke med i denne weekend, hvor HvIK hentede 6 point til tabellen, hvor holdet ligger godt til i toppen. De har desuden kvalificeret sig til Final 4 i pokalturneringen, hvor Aalborg venter i semifinalen.

menu
menu