To unødvendige nederlag betyder gyserkampe for HIF

To unødvendige nederlag betyder gyserkampe for HIF

Nedrykningsspørgsmålet skal afgøres: Møder to tophold, - mod Viborg på søndag på Kæmpernes Arena og ude mod Fredericia

FODBOLD: Efter den flotte sejr over Næstved på 3-1, hvor de øvrige resultater flaksede sig til Hvidovres fordel, kom HIF-mandskabet hurtigt ned på jorden efter to beskedne, men unødvendige nederlag på én uge, - først 2-0 i Nykøbing F, og i søndags 2-1 hjemme mod Fremad Amager.

Det betyder desværre en gyserafslutning, som HIF godt kunne have været foruden. I sæsonens sidste to kampe skal HIF møde to tophold der begge aspirerer til Superligaen, nemlig Viborg på søndag på Kæmpernes Arena, og så slutkampen i Fredericia næste uge.

HIF havde håbet på point onsdag aften i Nykøbing, hvor modstanderen havde været i en mindre krise. Men HIF var desværre ikke i stand til at udnytte det, og man nåede slet ikke i nærheden af den flotte præstation Per Frandsens mandskab leverede mod Næstved. HIF måtte undvære en formstærk anfører Mike Mortensen, der var ude med karantæne og blev erstattet af Frederik Krabbe, der fik sin første kamp fra start i foråret.

Kampen bar præg af at ingen af de to hold havde lyst til tabe. Der var ingen rytme i spillet og de store chancer udeblev. I 2. halvleg kom den største chance til HIF der kommer igennem tre mod to, men Liam Qamilis afslutning kunne have været bedre.

Og så igen, - med bare ti minutter igen, skete det, der ikke måtte ske. En høj bold fra venstre mod højre havner hos NFC’s indskiftede Magnus Warming, han trækker ind i feltet, hvor Emil Vatani slet ikke presser ham hårdt nok og bliver rundet, og så lægger han bolden ind i modsatte side, uden for Filip Djukic’ rækkevidde. Det så dumt ud, at de øvrige i forsvaret bare koncentrerede sig om en aflevering ind i midterfeltet.

Det tvang HIF frem på banen, og det gav plads i den anden ende, og et minut inde i overtiden kunne den tidligere HIF-angriber Mikkel Dahl lukke kampen og dermed sikre Nykøbing FC endnu en sæson i landets næstbedste række.

HIF havde chancerne

Før søndagens Fremad Amager-kamp havde HIF fortsat godt med luft ned til nedrykningspladserne på fem point og en sejr over Amagerkanerne ville mere eller mindre betyde en sæson mere NordicBet ligaen.

Men gæsterne fra Amager havde med midtugens vilde comeback også en Superliga Playoff-plads at spille for, og HIF stod derfor over for en kæmpeopgave på hjemmebane.

HIF havde dog en ganske god start på opgøret og fik lagt et lille tryk på gæsterne, men et boldtab midt på banen, kostede den første scoring, da Fremad Amagers angriber, Samson Onomigho vandt en 1 mod 1 situation mod Mike Mortensen, der ikke fik presset ham ud i banen, og med et fladt spark sendte Samsom sit hold på sejrskur.

Halvlegens store HIF chance kom til Lirim Qamili der pludseligt var spillet helt fri foran mål, men blev presset i skudøjeblikket så bolden endte langt over mål.

2. halvleg startede med et par store chancer til Fremad Amager, hvor Filip Djukic fik afværget. Og igen fik Lirim Qamili muligheden for at komme på måltavlen, da han efter flot forarbejde af Kim Aabech, kom alene med keeperen. Desværre tabte han et skridt og missede muligheden forudligning. Med et kvarter igen var Samson Onomigho igen på pletten og gjorde det til 2-0, da Fremad Amager alt for nemt kom igennem HIF’s defensiv.

HIF var presset til at satse hele butikken og kort efter scoringen lykkedes det også indskiftede Marcus Mølvadgaard at få bolden i mål, men han blev vinket offside. Med fem minutter igen blev Nicklas Schmidt nedlagt fem meter udenfor feltet, og det efterfølgende frispark placerede Kim Aabech smukt uden for Fremad Amagers keepers rækkeride til 2-1.

Desværre kom HIF ikke tættere på en udligning, og med et uafgjort resultatet til FC Helsingør er forspringet nu på fire point inden de sidste to kampe. HIF kan dermed med en sejr i en af de sidste to kampe selv sikre sig overlevelse.

ka-ma

menu
menu