Topholdet slået og Hvidovre kom nærmere førstepladsen

Topholdet slået og Hvidovre
kom nærmere førstepladsen

To flotte mål af Boateng, Aabech kom ind og gjorde en forskel – og flot HIF-forsvarsarbejde gav sejr i Helsingør

FODBOLD: Helt ærligt var det vel kun en håndfuld fodbold-romantikere med stort HIF-hjerte der troede på af Hvidovre-mandskabet kunne slå topholdet FC Helsingør på egen bane. Udover de seneste kampe har nordsjællænderne jo gjort rent bord, og man husker vel også 0-4 nederlaget i Hvidovre?

Men igen viste HIF’s fyraftens-spillere at hvis man lige får lidt tidligere fri fra arbejdet, så kan man godt slå rækkens nok bedste hold.

Presset og bagud

Hjemmeholdet fik dog sat sig på kampen i starten, og efter bare syv minutter kom de på tavlen, da Tonni Adamsen, for en sjælden gangs skyld, fik snydt Daniel Stenderup, der var kommet langt ude i venstre side for at hjælpe den unge back Nicolaj Clausen. Adamsen fik for meget plads til at trække ind i banen og fik med et godt spark sat et en 1-0 føring ind bag Filip Djukic.

Hvidovre fik endnu en kold spand vand i hovedet, da midtbane motoren Martin Spelmann måtte udgå. Ind kom i stedet Kim Aabech. Her viste veteranens indhop sig måske at blive afgørende, for spillet begyndte i hvert fald og flyde bedre, og meget gik igennem Aabech, og krydret af 11 hårdtarbejdende spillere begyndte HIF at vise tænder.

Kort efter kom så gevinsten for det hårde arbejde, da Marcus Lindberg får spillet en god bold ud til Christoffer Boateng, der fra kanten af feltet trak godt ind i banen og blev den første til at passerer Sebastian Mielitz i Helsingør-målet, med et forrygende mål der skabte 1-1 balance i regnskabet.

Opgøret forløb jævnt uden de store chancer til nogle af de to hold, men en time ind i opgøret skabte Boateng igen ”ulykke” i Helsingørs forsvar. Det skete efter at Fredrik Carlsen havde sendt en god aflevering af sted til den hurtige fløjt, der fik en 1:1 duel med FC Helsingørs venstre back, hvilket tvang Kasper Enghardt til at lave et frispark et rigtig farligt sted en meter uden for feltet.

Hvem skulle sparke?

Her stod Fredslund og Aabech klar til at sparke, men det blev Boateng, der med sit ”brandvarme” venstre ben hamrede bolden op i det korte hjørne og fjernede alt spindelvæv – en overraskende 2-1 føring til HIF.

I den sidste halve time pressede Helsingør selvsagt på for en udligning, men et stærkt forsvarede HIF-hold var fantastiske til at afvise de lebenene modstandere, og leverede samtidig et par fremlægninger, der gav muligheder i den anden ende. 3½ minut inde i overtiden kunne kampens dommer Kasper Madsen fløjte kampen af, til stor glæde for Per Frandsen og hans HIF-mandskab, der nu kun er et point efter FC Helsingør på 1. pladsen.

Tilfreds HIF-træner

– Det var et hårdt kæmpende HIF hold som tog de få muligheder de fik og forsvarede sig rigtig godt, lød det fra Per Frandsen kort efter kampen.

– Det var en lige kamp – de er dygtige Helsingør der kommer også foran tidligt i opgøret – men jeg synes reaktionen fra vore gutter var rigtig god og vi laver to rigtig flotte mål...

– Hjemmeholdet kommer ikke til de store chancer i 2. halvleg, der bliver fightet 120 %, vi står godt defensivt og er gode til at lukke hullerne. Nogen gange skal der til klasse til at afgøre de her kampe, og det må man sige at Boa(teng)s venstre ben havde i dag. Jeg er glad på hans vegne. Han er kommet til rigtig mange chance i den tid han har været hos os, og været lidt uheldig med at brænde. Men i dag banker han jo to fantastiske mål ind, så jeg håber han har fået prikket hul på bylden, slutter en glad HIF-cheftræner.

ka-ma

Der var gode stemning på udebane afsnittet i Helsingør.

Der var gode stemning på udebane afsnittet i Helsingør.

menu
menu