TRIST DØDSULYKKE FIK KONSEKVENSER

TRIST DØDSULYKKE
FIK KONSEKVENSER

JØRGEN SPANG POULSEN om vanskeligheder for småbådssejlere:

Københavns Politi og By og Havn har besluttet at spærre for gennemsejling af stigbordene i Sydhavnen i en periode, formodentlig sæsonen 2018. Baggrunden for beslutninger er den tragiske ulykke, som skete i Københavns Havn 6. maj sidste år, hvor en vandscooter påsejlede to amerikanske kvinder, som omkom ved ulykken.

Tidligere har småbåde kunnet sejle gennem stigbordene på alle tider af døgnet. Mange småbåde har således passeret stigbordene sydfra for at komme til “Nordens Venedig” som de bl.a. i Vallensbæk kalder Københavns Havn, men også nordfra passerer mange både gennem stigbordene.

Småbådssejlere fra Hvidovre bliver således også ramt af dette tiltag, - ærgerligt at nogle få på denne måde er med til at ødelægge det for de mange. Ifølge indslag i TV2Lorry 29. marts vil By og Havn imidlertid forsøge at indsnævre stigbordene så meget, at roere kan passere igennem, men ikke vandscootere. Situationen er herefter, at også småbåde er tvunget til at benytte Slusen, som betjenes af Sydhavnsklubbernes Sluselaug. 26 klubber leverer frivillig arbejdskraft således, at Slusen kan åbnes på nærmere fastlagte tidspunkter.

Medlemmer fra såvel Hvidovre Bådelaug, Sejlklubben Suset som Københavns og Hvidovre Jagtforening deltager i betjeningen af Slusen med slusevagter. Slusens åbningstider kan ses på Sydhavnsklubbernes hjemmeside; sydhavnsklubberne.dk

Med venlig hilsen

Jørgen Spang Poulsen

Formand Sydhavns Klubberne

menu
menu