Tumlehusets tag skal repareres

Tumlehusets tag skal repareres

Kommunen udbedrer de mest presserende skader og mangler, mens voldgiftssag verserer

Det lokale prestigebyggeri, Idrætsinstitutionen Tumlehuset tæt på Avedøre Station, endte med at blive både, dyrere end forventet, stærkt forsinket og med en efterfølgende lang række af fejl og mangler, der skal udbedres.

Institutionen er imidlertid taget i brug, så selv om der verserer en voldgiftsag mellem rådgiver, entreprenør og Hvidovre Kommune, så er Hvidovre Kommune nu nødt til at udbedre de værste skader.

Om knap en uge, vil der således igen komme stilladser op omkring Tumlehuset.

- Årsagen er, at der er konstateret vandskader under legepladsen på taget af den ene fløj, og det er vitalt for bygningen, at disse utætheder udbedres, lyder det i en pressemeddelelse fra Hvidovre Kommune.

- Vi er kede af, at børn, forældre og medarbejdere nu igen skal opleve, at hverdagen bliver forstyrret af byggeri og stilladser. Det er trættende for alle, og ærgerligt at børn og voksne endnu ikke fuldt ud har kunnet nyde godt af de spændende og sjove muligheder for fysiske aktiviteter, der er tænkt ind i Tumlehuset, siger kommunaldirektør Nich Bendtsen.

Uventet mange problemer

Han tilføjer, at det var helt uventet, at der ville opstå så mange problemer i forbindelse med ibrugtagningen af huset. Kommunaldirektøren pointerer imidlertid, at det ikke er usædvanligt, at der er forskellige forhold, som skal udbedres, når der er blevet bygget nyt.

- Som bygherre er det noget, vi jævnligt støder på, men i sagen med Tumlehuset har der været usædvanligt meget bøvl, siger han.

Derfor har Hvidovre Kommune rejst krav om erstatning mod entreprenør og rådgiver på byggeriet af Tumlehuset, og der verserer nu en voldgiftssag. En afgørelse i sagen forventes først om 2-3 år.

- De fejl og mangler, der er mindst generende for hverdagen i Tumlehuset, lader vi afvente afgørelsen i sagen. Men de værste skader og fejl kan vi ikke vente med at rette op på, forklarer Nich Bendtsen.

På Tumlehusets tag ligger “Experimentariet”, hvor børnene kan lege og boltre sig. Mens udbedringen står på, vil Experimentariet og legepladsen blive opretholdt i størst muligt omfang. Udbedringsarbejdet vil stå på henover vinteren og foråret.red

menu
menu