UACCEPTABLE HJEMSENDELSER FRA VORE INSTITUTIONER

UACCEPTABLE HJEMSENDELSER
FRA VORE INSTITUTIONER

STEEN ØRSKOV vil tage spørgsmålet om ”snotnæser” og fortolkningen op i kommunen:

Sidste uges Hvidovre Avis havde flere indlæg omkring problemstillinger, hvor kommunens institutioner hjemsender børn, når de har det mindste ”snotnæse”…. Det gør de i forlængelse af retningslinier efter Covid-19-udbruddet, men det virker helt klart, som om man fortolker retningslinierne alt for stramt.

Jeg har selv kendskab til nogle tilfælde her i Avedøre-området, hvor forældre gentagne gange er kaldt hjem til afhentning af deres børn – og i hvert fald kender jeg konkret til et tilfælde, hvor en enlig mor er kaldt til samtale omkring sit fravær på arbejdet. Det er aldeles uacceptabelt, at forældre på den måde sættes under pres, for snotnæser er altså – om ikke dagligdags – så i hvert tilfælde helt almindeligt i børnefamilierne.

Jeg vil tage det op og sende et signal i kommunen om, at der må ændres på den måde, man fortolker retningslinierne. En smule snotnæse alene er altså ikke nok til at rejse en mistanke om Covid-19. Jeg anerkender, at man skal være særligt opmærksom i disse tider, men fortolkningen er ikke OK i en kommune, som oveni købet kalder sig ”Børnenes og Familiernes by”.

Venlig hilsen

Steen Ørskov

Kommunal- bestyrelsesmedlem

menu
menu