Udstiller fotografiske værker og vævede objekter

Udstiller fotografiske værker og vævede objekter

Med HUL I GUL præsenterer billedkunstnere Christine Clemmesen og Maria Zahle fotografiske og vævede procesbaserede værker i galleriet på Hvidovre Hovedbibliotek.

Værkerne er skabt individuelt af kunstnerne og tilfælles er, at de fungerer som en art visuel arkæologi, hvor hhv. hver tråd i vævningen og hver fotografiske optagelse, bliver en fysisk indlejret hukommelse af et trin i processen. Oplevelsen af værkerne er visuel og taktil - og afspejler den kunstskabende proces.

Helt nye værker

De præsenterede værker er lavet specifikt til Hvidovre Hovedbibliotek med tanke på stedets arkitektur, skala og farvesætning. Bygningens kantede grå jernbeton, det institutionelle glasvæv på væggene, og de massive rektangulære vinduespartier har alle haft indflydelse på værkernes udformning. Clemmesen bruger fotografiske print i kombination med håndskåret farvet glas. Der sættes fokus på relationen mellem glasset og det fotografiske billede, og på et værk som møder en beskuer både som billedflade men også som rumligt materiale. Zahles to vævede værker er skabt med en teknik hvor tekstilet bliver indfarvet mens stoffet bliver konstrueret og det stadig sidder på væven. Værkerne kan opleves som de er skabt, taktvist i horisontale sektioner, men også som helhed, store og flydende, integreret i udstillingsrummet.

Bibliotekets brede publikum

Hvidovre Hovedbibliotek er et populært kulturcentrum hvor både lokale og kulturinteresserede lægger vejen forbi når der er udstillinger i galleriet. Denne kombination af et publikum af både kunstinteresserede og lokale borgere gør Hvidovre Hovedbibliotek et attraktivt sted at afholde udstilling.

- Vores arbejde forholder sig åbent og imødekommende til en beskuer. Værkerne har alle en umidddelbar skønhed med klare farver og skarpe former, som kan appellere til et bredt publikum, siger billedkunstner Maria Zahle.

Et frugtbart samarbejde

Denne udstilling er Clemmesen og Zahles anden to-personers udstilling. I februar 2019 udstillede de to kunstnere sammen på udstillingen Stråle Kant Dag på Danske Grafikeres Hus i København. De to kunstnere har begge studeret på Slade School of Fine Art i London, og selvom Clemmesen arbejder mest med fotografi, og Zahle mest med vævning og collage har de en fælles tilgang til proces og metode.

- Vi arbejder begge to værkbaseret: udviklingen i vores arbejde foregår igennem nye værker og udstillinger, og har en fælles interesse i kunst som central i et samfunds udvikling og selvforståelse, fortæller billedkunstner Christine Clemmesen.

I anledning af udstillingen produceres et lille oplag off-set-trykte plakater af Clemmesen og Zahle. Plakaten er en del af publikationsprojektet Platform, redigeret af Clemmesen, som inviterer kunstnere til at skabe et trykt værk til udgivelse. I anledning af udstillingen HUL I GUL inviteres besøgende til at tage en signeret plakat med sig for kun 50 kr. Plakaten kan efterfølgende rekvireres på kontakt@pforplatform.com.

Udstillingen kan ses indtil den 30. oktober på Hvidovre Hovedbibliotek, Hvidovrevej 280.

menu
menu