Ung Hvidovre-skakspiller møder verdensmesteren

Ung Hvidovre-skakspiller
møder verdensmesteren

Hvidovre Skakklubs Viktor Haarmark Nielsen skal spille Champions Battle mod Magnus Carlsen

SKAK: Verdensmester i skak, Magnus Carlsen kommer til Danmark den 22. maj, hvor han bl.a. skal spille simultan mod 25 spillere i Cirkusbygningen i København. Unge Viktor Haarmark Nielsen fra Hvidovre, vandt søndag en af de to pladser i simultanen ved en kvalifikationsturnering med 128 deltagere i Folkehus Absalon på Vesterbro.

Champions Battle med Magnus Carlsen med undertitlen “Magnus Carlsen skakkens Mozart” afholdes i Cirkusbygningen i København. Der er stadig billetter at få. Peter Lund Madsen vil interviewe Magnus Carlsen om, hvordan han er som person - hjernen bag det globale fænomen. Gennem sin karriere har Magnus Carlsen sat talrige rekorder. Han har kunnet hæve VM-pokalen ti gange - fire gange i klassisk skak, fire gange i lynskak og to gange i hurtigskak.

Viktor begyndte at spille skak som 13-årig i 2010 og har været aktiv i Hvidovre Skakklub siden. Viktor Haarmark Nielsens første skaktræner, Svend Sejersen, er i øvrigt indstillet som æresmedlem i Hvidovre Skakklub på klubbens generalforsamling den 28. maj. Begrundelserne er mange og bl.a. “skak for børn /unge”.

I dag er det Viktor Haarmark Nielsen, der underviser i juniorskak hver tirsdag i ulige uger på den gamle skole, Hvidovre Enghavevej 2. Det er gratis at gå til juniorskak, men man er naturligvis meget velkommen til at betale et bidrag til dækning af Hvidovre Skakklubs udgifter.

Hvidovre Skakklub har netop modtaget Dansk Skakunions initiativpris for sit ungdomsarbejde.

Viktors aktuelle rating er 2265. Han har titlen FIDE Master og er nyvalgt formand for Københavns Skoleskak. Til daglig læser Viktor matematik på Københavns Universitet.

Magnus Carlsen kommer til Danmark.

Magnus Carlsen kommer til Danmark.

menu
menu