Ung kajakroer tog EM-billetter

Ung kajakroer tog EM-billetter

Hvidovre Kajakklubs stortalent Magnus Sibbersen udtaget til EM

KAJAK: Ved den store Bagsværd Regatta stillede Hvidovre Kajakklub til start med fem eliteroere, og vejrguderne havde lovet godt vejr med sol og næsten ingen vind.

Bagsværd Regatta var den endelige eksamen i kampen om billetter til EM i U-18 og U23 klasserne, og vejrguderne havde lovet godt vejr med sol og næsten ingen vind.

Klubbens stortalent Magnus Sibbersen stillede i ener-kajak til start på 200 meter og 500 meter og toer-kajak på 200 meter i U18-klassen, som han vandt i overbevisende stil.

På 1.000 meter distancen stillede Magnus til start i seniorklassen for give ham kvalificeres modstand i forhold til eventuel efterfølgende EM-udtagelse. Seniorfeltet bestod at de stærkeste danske roere samt de bedste U23 roere fra Norge og Sverige. I indledende løb blev det til 2. plads og dermed en direkte finaleplads. I finalen roede Magnus Sibbersen sig til en fornem 6. plads med kun 1,8 sekunder til medaljerne. Hans tid i seniorklassen var næsten 6 sekunder hurtigere end sine konkurrenter i U18-klassen.

Mange unge på vej

Magnus Kronby, som også er U18 roer, leverede ligeledes en rigtig flot indsats, hvor det blev til følgende resultater i ener-kajak. En 8. plads i B-finalen på 200 meter, en 5. plads i B-finalen på 500 meter og en 4. plads i B-finalen på 1,000 meter. Kronby udvikler sig rigtig hurtigt og håber, at hans resultater fra Bagsværd Regatta og Silkeborg Regatta om to uger rækker til en udtagelse i Nordiske Mesterskaber i Sverige i august måned.

Hvidovre Kajakklubs yngre eliteroere Tjark Patterson U16, Nanna Jacobsen U14 og Maximillium Patterson U14 klarede sig alle godt på distancerne 200 meter og 500 meter i deres ener-kajakker. Tjark og Nanna stillede ligeledes til start i toer-kajak med deres makkere fra henholdsvis Vallensbæk og Esrum. Alle klarede det over forventning. Det bedste resultat var Nanna og hendes makker Mille Larsen fra Esrum som nåede finalen på 200 meter, men ramte desværre nogle drilske bølger i finalen og måtte endda ud og svømme.

Resultaterne fra Bagsværd Regatta viser, at Hvidovre Kajakklubs eliteroere står stærkt både nu og i fremtiden.

I skrivende stund er der lige kommet brev fra Dansk Kano Kajakforbund om, at Magnus Sibbersen på baggrund af resultatet er udtaget til at repræsentere Danmark til EM i U18 klassen på distancerne 500 meter og 1.000 meter ener-kajak. Europamesterskabet afholdes den 11.-14. juli i Racice i Tjekkiet.

menu
menu