Unge længes efter skaterbane

Unge længes efter skaterbane

Børn og unge opfordrer til, at der anlægges en skaterbane i Hvidovre - gerne ved Hvidovre Stadion

Ca. 30 børn og unge samlede sig torsdag på p-pladsen ved Hvidovre Stadion. På hovederne havde de alle hjelme og under fødderne hjul - i en eller anden form.

Gruppen af børn og unge har nemlig det til fælles, at de længes efter en bane i Hvidovre, hvor de kan udfolde sig på skateboard, på løbehjul eller på rulleskøjter.

Det ville de gerne fortælle Hvidovre Avis om, så byens politikere også kan høre om deres drøm.

Og står det til gruppens, af avisen udnævnte, talsmand - 14-årige Buster Smollerup, må det meget gerne være præcis på p-pladsen ved Hvidovre Stadion, at der opføres en skaterbaner.

Selv bor han i Præstemoseområdet, men synes ikke, at det er for langt væk for ham. Andre steder kan dog også gøre det, siger han. Enghøjhuset i Avedøre er imidlertid for langt væk, mener han. Mere om det senere.

Hvor tager du normalt hen for at finde skaterbaner?

- Vi tager til Brøndby og til Enghave. Den i Brøndby er ikke så besøgt, som den i Enghave (Vesterbro, red.), fortæller Buster Smollerup.

Buster forklarer, at han kender en del af de fremmødte, og at det både er drenge og piger, der drømmer om en bane i Hvidovre. Fordelingen blandt de fremmødte børn og unge er ca. 1/6 piger og 5/6 drenge. Alderen spænder fra ca. 2 år og op til 16 år.

Konkret tilbud

Buster Smollerup har med hjælp fra sin far, Morten Smollerup, fået indhentet et konkret tilbud på en skaterbane, der kan stilles op på området ved Stadion. Prisen er godt 500.000 kr., hvilket skyldes, at området allerede er asfalteret og derfor relativt let at gå til.

Men hvad nu hvis der ikke er plads til at etablere en skaterbane lige her, pga. parkeringsbehov og skraldebiler, der skal kunne komme til. Må det så være et andet sted i Hvidovre?

- Det må også godt være et andet sted. Bare et sted, hvor der er plads, svarer Buster Smollerup.

Normalt bliver Buster Smollerup og hans 11-årige lillebror Sofus kørt til forskellige skaterbaner af deres forældre. Familien gør det til en dags- og familieudflugt, men mener, at det vil være godt for Hvidovre, hvis børn, unge og familier kan finde noget tilsvarende i lokalområdet.

- Ja, kan vi så ikke også få en kaffebar her, siger et andet barns mor grinende.

Enghøjhuset - for småt

Har I prøvet de muligheder, der er i Hvidovre?

- Altså af skateparks? Nej, der er ikke rigtig noget, siger Buster Smollerup.

Har du været ved Enghøjhuset?

- Nej, jeg har ikke prøvet den, men jeg kunne godt tænke mig at prøve den. Men hvis den ikke er så stor, så bliver den sikkert hurtigt fyldt op, siger Buster Smollerup.

Hvidovre Avis aftaler med Buster Smollerup, at vi kører derud og prøver Enghøjhusets bane af. Et lille kvarter senere står Buster, Sofus og deres forældre Line og Morten i Enghøjhusets gård.

Hvad synes du så om den her bane?

- Der mangler et drop, så det er ikke en rigtig bane. Jeg er sikker på, at det kunne være rigtig sjovt, hvis man tilfældigvis gik til noget herovre og lige havde sit løbehjul med, sådan i et kvarters tid. Man kan hoppe et par gange, men så er man også helt færdig. Så er der ikke mere man kan gøre, forklarer Buster Smollerup.

Hvad nu hvis der kom en større bane ved Enghøjhuset?

- Det her ligger rigtig dårligt i forhold til nede ved Stadion, som er lige i smørhullet, hvor man kan tage toget derhen. Jeg tænker også, at der er rigtig proppet herinde i forvejen, siger Buster.

Men man kan også tage toget hertil, og der er ikke nogen i dag...

- Nej, det er rigtig, svarer Buster Smollerup.

Attraktivt for kommunen

Buster og hans forældre har samlet de fremmødte børn og unge ved Hvidovre Stadion via de sociale medier. Fra Busters far, Morten Smollerup, lyder det, at en skaterpark vil være attraktivt for en stor gruppe børn, unge og familier i Hvidovre.

- En skatepark vil blive den eneste udendørs og offentligt tilgængelige skatepark i kommunen og dermed bidrage positivt til, at vi får flere aktivitetsmuligheder i natur- og gaderummet. Den nye facilitet vil blive et attraktivt mødested og give mulighed for at fremme et aktivt fritidsliv både blandt foreningslivet og de selvorganiserede, siger han.

Han tilføjer, at en lokal skaterpark også vil tiltrække interesserede fra andre byer og kommuner.

- Det vil også betyde, at vi bedre kan fastholde gadeidrætsinteresserede i kommunen, da mange inden for gadeidrætsverdenen gerne tager langt for at køre på en fed facilitet. Ud over at være mødested for foreninger og selvorganiserede vil parken også kunne danne ramme om aktiviteter for de omkringliggende dagtilbud, skoler, klubber mm., siger han.

key

Det er tilsyneladende ikke svært at finde små 30 lokale skaterbørn, der gerne vil stille op til foto for at vise deres interesse for en lokal skaterbane.

Det er tilsyneladende ikke svært at finde små 30 lokale skaterbørn, der gerne vil stille op til foto for at vise deres interesse for en lokal skaterbane.

Buster og Sofus Smollerup tog med Hvidovre Avis ud til Enghøjhuset for at se på de faciliteter, der pt. findes i Hvidovre. Dommen var: For småt og for langt væk.

Buster og Sofus Smollerup tog med Hvidovre Avis ud til Enghøjhuset for at se på de faciliteter, der pt. findes i Hvidovre. Dommen var: For småt og for langt væk.

menu
menu