Unge og deres forældre skal se på fremtidens jobs

Unge og deres forældre skal se på fremtidens jobs

Der er fokus på fremtidens arbejdskraft på virksomhedsmessen “Mød en virksomhed”, som finder sted onsdag den 14. november i Kometen

25 lokale virksomheder er klar til at møde Hvidovres unge og deres forældre, når der på næste onsdag den 14. november er ’Mød en virksomhed’ i Kometen. I år får virksomhedsmessen besøg af erhvervsminister Rasmus Jarlov, der kommer for at se, hvordan Hvidovre Kommune og de lokale virksomheder har fokus på fremtidens arbejdskraft

Der er mange spændende uddannelses- og jobmuligheder i Danmark. Og heldigvis for det. Men som elev i folkeskolens ældste klasser kan det være svært at vælge, hvilken vej man skal gå. Er det gymnasiet, der trækker, eller bør man måske overveje en erhvervsuddannelse?

For at hjælpe de unge med at vælge, inviterer Hvidovre Kommune og UU Center Syd folkeskoleelever samt deres forældre til “Mød en virksomhed” i Kometen onsdag 14. november fra klokken 16 til 18. Her kan man møde lærlinge og medarbejdere fra mange spændende virksomheder og arbejdspladser. Man kan f.eks. blive klogere på, hvad en anlægsgartner laver, og hvor lang tid det tager at blive kranfører. Drømmer man om et job på et hospital, stiller Hvidovre Hospital op med flere forskellige jobtyper. Københavns Vestegns Politi deltager også og fortæller mere om, hvordan uddannelsen og jobbet som politibetjent er.

Hotel Scandic Hvidovre er en af de lokale virksomheder, som man kan møde på “Mød en virksomhed”, og hotellets direktør Anne Louise Nielsen ser frem til at møde Hvidovres unge.

- Vi har som virksomhed i Hvidovre Kommune et medansvar for at vise de unge, hvilke muligheder erhvervslivet byder på. Samtidig vil vi gerne formidle, at det faktisk kan være enormt sjovt og motiverende at gå på arbejde. Vi er meget åbne overfor både erhvervspraktikophold og elevpladser, og vi kan i virkeligheden tilbyde mange forskellige muligheder, siger Anne Nielsen.

Det er fjerde gang, at Mød en virksomhed finder sted, og erfaringerne viser, at både elever, forældre og virksomheder får meget ud af at møde hinanden.

- Det er en stor beslutning, når de unge skal vælge, hvilken uddannelse de skal videre på, når de er færdige med folkeskolen. Hvis man besøger ’Mød en virksomhed’ kan man blive inspireret og få kendskab til nogle job og uddannelser, man måske ikke lige kendte til. Jeg er rigtig glad for, at så mange virksomheder stiller op for at møde de unge og deres forældre, og jeg ser frem til en spændende eftermiddag, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg, som vil åbne messen sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov. Ministeren er inviteret til Mød en virksomhed for at se, hvordan Hvidovre Kommune og det lokale erhvervsliv i fællesskab har fokus på udfordringerne med mangel på arbejdskraft.

Mød en virksomhed henvender sig primært til elever i Hvidovres 8.-10. klasser og deres forældre, men også eleverne i 6.-7. klasserne er inviteret med. Det kræver ingen tilmelding - man kan blot møde op i Kometen (tidl. Medborgersalen) på Hvidovrevej 280 onsdag den 14. november mellem klokken 16 og 18.

menu
menu