Valgflæsk!

Valgflæsk!

Et gennemgående træk i de kommentarer som forslaget fik med på vejen var, at man betragtede forslaget som rent valgflæsk. Ligeledes mente ingen, at have oplevet kommunalt ansattes påklædning som et problem

Kommunalbestyrelsen havde i sidste uge et forslag fra Dansk Folkeparti på programmet - nemlig at DF ville forbyde kommunens ansatte at bære religiøse og politiske symboler eller beklædningsdele i arbejdstiden.

Det kommer næppe som den store overraskelse for avisens læsere, at forslaget ikke blev modtaget med åbne arme.

Mikkel Dencker åbnede debatten med at pointere, at forslaget var formuleret således, at det var i arbejdstiden, at kommunens medarbejdere skulle forbydes at bære religiøse og politiske symboler:

- Og det ønsker vi at forbyde fordi kommunens medarbejdere, i mødet med borgerne, repræsenterer kommunen. Når man repræsenterer kommunen skal man i sin fremtoning være politisk og religiøst neutral, idet kommunen jo hverken har nogen religiøse eller politiske standpunkter.

Hvilke standpunkter medarbejderne hver især har, religiøst og politisk, er en privat sag, som man må vente med at udtrykke til sin fritid, pointerede han blandt andet i sin argumentation for forslaget.

Ikke et problem

Et gennemgående træk i de forskellige bemærkninger som forslaget fik med på vejen fra de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmer var, at man betragtede forslaget som rent valgflæsk. Ligeledes mente ingen at have oplevet kommunalt ansattes påklædning som et problem.

- Det undrer ikke, at DF trækker dette kort, anførte Niels Ulsing (SF):

- Der er snart kommunalvalg. Men ville det overhovedet være lovligt at vedtage forslaget? Og eksisterer der et problem? Vi har aldrig hørt til klager over de ansattes påklædning eller eventuelle tørklæder.

- Forslaget er det rene valgflæsk. Og iøvrigt mener vi, at det må være Folketinget, der lovgiver i den slags spørgsmål, sagde Steen Ørskov (C).

Arne Bech (H) mente, at det ville højne debatniveauet med konkrete eksempler, mens Karl Erik Høholt (UP) stillede spørgsmålet:

- Har der været eller er der et problem her i kommunen? Hvis svaret på mit spørgsmål er et ja - så har jeg været tonedøv.

Heller ikke i Socialdemokratiet kunne tage forslaget alvorligt:

- Vi ser forslaget som et valgoplæg - og vi ser ikke de ansattes påklædning som et problem for Hvidovre Kommune i hverdagen, anførte Kenneth F. Christensen.

Kashif Ahmad påpegede det groteske i, at man råber på integration mens man på samme tid ville ekskludere en række kvinder fra arbejdsmarkedet.

Debatten sluttede med, at Mikkel Dencker takkede for tilkendegivelserne:

- Selv om der ikke er opbakning til vores forslag, oplever jeg da en vis forståelse for, at kommunens ansatte skal være neutralt pålædte, konkluderede han.oas@hvidovreavis.dk

menu
menu